Sporni detalj iz novog ugla: Obostrana lična za grešku Saše Pavlovića? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporni detalj iz novog ugla: Obostrana lična za grešku Saše Pavlovića? (VIDEO)

Čini se da su sudije u ovom slučaju napravile veliki previd...

Košarkaši Partizana odneli su iz „crveno-belog“ dela Pionira veliki brejk i pobedu koja će umnogome olakšati posao Parnom valjku u daljoj borbi za Evroligu. Međutim, iako su u poslednjim trenucima trećeg kvartala crno-beli imali čak 15 poena viška, utakmica je rešena praktično na jednu loptu, u pravom trileru, iz kojeg je Zvezda čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogla da izvuče još jednu veliku pobedu i dođe praktično na korak od plasmana u finale. Jedna vrhunska reakcija Nikole Milutinova i blokada nad Jakom Blažičem na kraju je rešila pitanje pobednika, ali samo nekoliko trenutaka ranije dogodilo se nešto što nije imalo direktnog uticaja na rezultat, ali je u određenoj meri zaustavilo Zvezdin nalet visokog napona!

Naime, sporni detalj viđen je na začetku poslednjeg minuta utakmice, u toku „solaže“ Čarlsa Dženkinsa kojom je Zvezda ogroman minus pretvorila u samo jedan poen zaostatka.

Saša Pavlović imao je loptu u rukama, a njegov čuvar bio je Branko Lazić. Prekaljeni Baranin krenuo je ka košu, u želji da prođe pored odličnog defanzivca, ali se sapleo i izgubio loptu. Ipak, ona je na kraju stigla do Akojona koji je u poslednjim sekundama napada bio primoran na brzi šut. No, nije uspeo. Lopta je na kraju došla kod Kalinića, a Lazić i Pavlović nastavili su svoj mali duel pored reketa.

Pavlović, koji je ležao na zemlji, svojom nogom uhvatio je Lazićevu levu nogu i tako mu onemogućio da krene u kontranapad. Zvezdin bek pokušao je da se izvuče iz „zamke“, ali je cela situacija prerasla u Sašin pad na leđa, posle čega su sudije prekinule igru i dosudile obostranu grešku.

Zvezda je kasnije dobila loptu nazad, ali je zalet u kojem su crveno-beli bili zaustavljen, posle čega je domaćin ušao u seriju grešaka i na kraju izgubio meč.

O ovom potezu dosta se pričalo posle utakmice, a sporni detalj možete pogledati i iz potpuno novog ugla.

Da li je ovde bilo materijala za obostranu grešku ili su sudije napravile previd?



(FOTO: Printscreen Via Youtube.com)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.