Uživo, drugi čin borbe za Evroligu: Crno-beli odlični, Zvezda - Partizan 35:49!

Izvor: Blic, 15.Apr.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, drugi čin borbe za Evroligu: Crno-beli odlični, Zvezda - Partizan 35:49!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Partizana igraju od 21 sat drugi meč polufinalne serije ABA lige u kojoj ulog nije samo plasman u borbu za trofej, već je tu i činjenica da ko izgubi u toj trci do tri pobede - ostaje bez Evrolige naredne sezone. Crveno-beli su pre manje od 24 sata pobedili u prvom meču (73:64), ponovo su domaćini ove večeri, a zbivanja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parketa i tribina "Pionira" možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Na poluvremenu, crno-beli su vodili sa 35:42, a u toku je treća deonica.

Treća četvrtina u toku

Uz nekoliko promašaja, a onda ofanzivni skok Milutinova, te trojku Akojona i uspešnu kontru koju je završio Mačvan, Partizan je za tili čas uvećao svoju prednost na 35:47, što je već u 22. minutu nateralo Zvezdinog stratega da zatraži minut predaha i reorganizuje tim koji vodi.

Ni taj tajmaut nije "probudio" domaće igrače, jer je Murić podigao prednost na ogromnih 35:49, pa se činilo da crveno-beli brod počinje da tone - sve dok njihov rival nije izgubio loptu u napadu, a Kalinić na drugoj strani terena pogodio trojku koja je vratila nadu "delijama" da će videti preokret u nastavku ovog duela.

Druga četvrtina: Zvezdin trominutni nalet, pa odgovor "večitog rivala"

Razigrano je počeo Partizan drugu deonicu, ali je i Zvezda odgovorila istom merom. Na jednoj strani Mačvan "lakom rukom" i Milosavljević hrabrim prodorom i zakucavanjem, a na drugoj precizni Jović i Cirbes, doveli su rezultat do 21:26 sredinom 13. minuta. Problem koji je tada zadesio goste, poput dva rano dosuđena faula Pavloviću - bio je treća lična Milosavljeviću, pa je trener Vujošević odlučio da razigranog kapitena zameni mladim Andrićem.

No, Andrićeva greška u vođenju lopte, te promašaji Pavlovića i Murića, onemogućili su crno-bele da se vrate dobrom ritmu, što je Dangubić iskoristio da pogotkom primakne Zvezdu na 25:26 a tako i digne "delije" na noge, a Vujoševića natera da zatraži predah, jer se maksimalnih "+9" potpuno istopilo.

To nije uspelo da zaustavi nalet Radonjićeve ekipe, koja je trominutnu seriju od 8:0 krunisala ofanzivnim skokom i pogotkom kapitena Mitrovića, dovoljnim za vođstvo od 27:26 pre nego što je Tepić na polovini druge deonice iz reketa vratio prednost šampionu Srbije.

Ona je potom narasla na "+4" jer su se crveno-beli u dva navrata spetljali pod košem rivala, čak je Luka Mitrović u jednom momentu zamerio Jaki Blažiču što mu je zasmetao da dohvati loptu posle promašenog zicera od strane slovenačkog reprrezentativca, no i crno-beli su promašivali ono što profesionalci obično ne promašuju, pa se tako stiglo do 29:33 na isteku 18. minuta.

Murićeva asistencija u kontri za Akojona, koji je prethodno pogodio i trojku, doneli su Partizanu šest poena razlike, 29:35, pa je Radonjić ponovo zatražio tajmaut. Njegova ekipa je, međutim, posle odličnog proigravanja Mačvana, primila koš od Murića, a Milan Mačvan je i vratio prednost na "+8", pogodivši trojku kao odgovor na istovetan šut Vilijamsa. Ipak, 21 sekundu pre kraja poluvremena, Dangubić je takođe bio precizan sa distance, primakavši Zvezdu na 35:40.

Druga četvrtina je završena rezultatom 35:42, uz devet poena Tepića, sedam Mačvana, te po šest Milutinova i Murića za crno-bele, dok su po pet za crveno-bele dali Vilijams, Dangubić, Kalinić i Dženkins. Partizan je pritom dobio bitku u skokovima (21:14), a i bolje je šutirao 52% naspram 35% za dva poena, odnosno 50% naspram 44% za tri.

Pogledajte atmosferu iz Pionira:

Prva četvrtina: Razigrani gosti i neprecizni domaćini

Treneri su se odlučili za sledeće startne petorke: Za Zvezdu su od prvog minuta zaigrali Vilijams, Blažič, Mitrović, Kalinić, i Marjanović, a za Partizan Tepić, Milosavljević, Pavlović, Mačvan i Đumić.

Prvi su poentirali crveno-beli, i to trojkom Blažiča iz levog ugla, a posle rano napravljenog prekršaja Pavlović je "odgovorio" prodorom za 3:2, a nedugo zatim i trojkom za izjednačenje na 5:5 i to nakon blokade Bobana Marjanovića prilikom Đumićevog pokušaja da poentira iz reketa.

Usledila su potom dva minuta bez pogodaka, delom zbog promašenih zicera, delom zbog dobrih odbrana, zonske crveno-belih, pa je najzanimljiviji detalj do četvrtog minuta bila činjenica da je Saša Pavlović dobio i drugu ličnu grešku. Nedugo potom, na slobodna bacanja Vilijamsa trojkom je odgovorio Milenko Tepić, za 7:8 na semaforu i prvo vođstvo Partizana u ovoj polufinalnoj seriji.

Ulazak Jovića i Lazića nije podigao igru crveno-belih kao što je to trener Dejan Radonjić zamislio, pa su gosti otišli na 9:12 i, što je mnogo važnije, uspeli da u potpunosti izbace Marjanovića iz igre - mada se mora primetiti da su očajno završavali akcije američki košarkaši, Vilijams i Dženkins, bespotrebnim a prerano izvedenim šutevima za tri poena. Kada se na to nadovezala i dobra minijatura Tepića, sa pet uzastopnih, a sedam poena od poslednjih devet Partizanovih, rezultat je u 7. minutu glasio 9:14, što je Zvezdinog trenera nateralo da zatraži tajmaut.

Po povratku sa klupa, Milutinov je najpre namučio Marjanovića, koji je posle borbe za poziciju uputio loš šut sa oko tri metra udaljenosti, da bi mu potom Milutinov uzvratio sa nešto veće distance, za vođstvo crno-belih od 9:16, a onda i zakucavanjem za 9:18. Taj nalet crno-belih privremeno su prekinula slobodna bacanja domaćih, ali ti pogoci Dženkinsa nisu popravili očajan šuterski utisak crveno-belih koji su do samog kraja desetog minuta pogodili samo četiri od 16 pokušaja iz igre. I, kada se činilo da postoji mogućnost da Partizan ode na "+10", a imao je 14:22 posle lepog dodavanja Murića za usamljenog Mačvana, trojka Nikole Kalinića "zatvorila" je prvu četvrtinu i Zvezdu primakla na pet poena zaostatka.

Srđan i Marko Đoković u hali Pionir:

Uoči meča

Nekoliko pitanja postavljalo se pred ovaj, drugi po redu duel:

Da li će startni centar Partizana, Nikola Milutinov, uspeti da se oporavi od povrede oka koju je zadobio kada ga je rukom po licu udario Jaka Blažič?

Dilema je otklonjena kada su igrači Partizana izašli na zagrevanje: među njima je bio i Milutinov, što možete da pogledate u video-zapisu Blic TV-a, na kome je zabeleženo i nekoliko detalja ispred hale:

Da li će Zvezda uspeti da ponovi odličnu igru iz odbrane, u kojoj je "podelila" sedam blokada, a pritom svela večitog rivala na 37% uspešnosti šuta za dva poena, odnosno na 25% za tri?

Da li će Partizan naćin način da odgovori na dominaciju rivala u reketu, koja se ogledala i u tome da je evroligaški MVP Boban Marjanović "komotno" odmarao 20 minuta u provm meču, a Zvezda ipak pobedila?

Nastup Milana Mačvana kao "petice" je, prema rečima Zvezdinog stratega Dejana Radonjića, bio razlog da "Bobija drži na klupi", a okretnijeg Cirbesa na parketu, no ni 34 minuta u igri i najveći indeks korisnosti (22) Milana Mačvana nisu bili dovoljni crno-belima, koji su izgubili i meč, ali i (ne baš mnogo) bitku u skokovima (Zvezda 30/11, crno-beli 23/5).

Da li će Nikola Kalinić ponoviti sjajno defanzivno izdanje, u kome je Aleksandra Pavlovića sveo na 11 poena (šut 2/8 za dva, 2/6 za tri), a pritom ubacio Partizanu 12 poena, i ostvario četiri skoka, tri asistencije i čak četiri blokade?

Da li će Partizan pronaći pravi ritam?

Novajlija Džoš Akojon ofanzivno je delovao prilično nemoćno u duelima sa članovima Zvezdine spoljne linije, dok su njegovi direktni rivali uspevali da u serijama donose poene crveno-belima, pa su odgovornost u crno-belom taboru morali da preuzimaju mlađe snage.

Mnogo je pitanja, a vremena za odgovore ima tek koliko u onih 40 minuta, kada počne novi, drugi po redu polufinalni meč ABA lige u hali Pionir.

Pratite uživo i taj derbi, iz minuta u minut, uz Blicsport.rs.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, drugi čin borbe za Evroligu: Crno-beli odlični, Zvezda - Partizan 35:47!

Izvor: Blic, 15.Apr.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Partizana igraju od 21 sat drugi meč polufinalne serije ABA lige u kojoj ulog nije samo plasman u borbu za trofej, već je tu i činjenica da ko izgubi u toj trci do tri pobede - ostaje bez Evrolige naredne sezone. Crveno-beli su pre manje od 24 sata pobedili u prvom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.