Smit je izgubio minutažu u Partizanu, ali neka se bori

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 18:47

"Smit je izgubio minutažu u Partizanu, ali neka se bori"

Selektor reprezentacije Hrvatske Josip Sesar je govorio o košarkašu Partizana Džejlinu Smitu.

Amerikanac je došao u Partizan, kada su crno-beli imali problema sa rotacijom zbog povrede Alekse Avramovića, ipak po povratku Srbina u tim, izgubio je minutažu i mesto u rotaciji.

Propustio je nekoliko utakmica u Evroligi, a shodno tome na ograničen broj stranaca u Kupu Radivoja Koraća, ni tada se nije našao u timu crno-belih.

Smit je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao odličnu minutažu u Albi, zbog čega je i dobio poziv selektora Hrvatske.

"Pričao sam sa Smitom, rekao je da samo želi da igra. Sigurno da mu nedostaje. U Virtusu nije imao neku minutažu, onda je izabrao Partizan u trenucima kad se tamo povredio Avramović, ali njegovim povratkom opet, Smit je izgubio minute", rekao je Sesar.

On veruje u kvalitete naturalizovanog Amerikanca.

"Neka se bori, on je vredan momak, u defanzivnom delu je čovek koji je u stanju da odbrani sve spoljne pozicije. A što se tiče napada, može da bude i na pleju, iako ga ja vidim kao dvojku. Sa te pozicije može da kreira, ali i pogađa. Konkretno, nama će biti potrebno njegovih deset do 15 poena u petak u Brestu", zaključio je selektor Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.