Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 14:22

Sklapanje Partizanovog tima za finale kupa: Još da se isproba osovina Natho-Marković

Prilika je u Lučanima, Suma verovatno ne igra protiv Zvezde

Sve što se dešavalo od poraza u 164. večitom derbiju, kad je suštinski ostao bez i ono malo šansi da se bori za titulu, do završne utakmice u Humskoj 1 ove sezone imalo je prizvuk formiranja tima za još jedno gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“. Rotirali su se golmani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vladimir Stojković i Aleksandar Popović, data šansa rezervnom desnom beku Marku Živkoviću, oživeo je štoper Maki Banjak, probalo se za raznim varijantama na mestima zadnjeg veznog i(li) krila, silom prilika prekomponovao se napad posle odlaska Takume Asana, a kako bi mogao da izgleda Partizan protiv Crvene zvezde, bar u ofanzivnom delu, trebalo bi da se ocrta na stadionu Mladosti u utorak popodne.

Na meču u Lučanima stručni štab crno-belih planira da „namesti“ Bibarsa Natha i Lazara Markovića tako što bi Izraelac dejstvovao na mestu „desetke“, dok bi povratnik iz inostranstva počeo u ulozi centralnog napadača. Što se nije desilo nijednom za ove dve godine kako igraju zajedno. Da, bilo je situacija tokom utakmica da se nađu na tako odgovornim pozicijama, ali nikad istovremeno ili od početka. Čak ni na susretu 37. superligaškog kola, pošto je Marković kao najistureniji fudbaler sve vreme bio opasan, ali je iza njegovih leđa krenuo Lazar Pavlović da bi u trenutku Lazarevog izlaska sa terena na njega kročio Čerkez i asistencijom Nemanji Joviću, te pogotkom za 3:0, ukrasio trijumf nad Voždovcem.

S obzirom na izdanje Markovića od subote i sposobnost Natha da kreira prilike, crno-beli žele da u Dragačevu provere kako će ta osovina funcionisati u praksi. Ako se pokaže delotvornom velike su šanse da ka tom tandemu bude usmerena igra Parnog valjka i 25. maja kad se bude odlučivalo kome pripada drugi pehar ove sezone.

Razlog za ovakvo opredeljenje Aleksandra Stanojevića valja tražiti u podacima kojim pokazuju da se „šestica“ i „pedesetica“ i te kako dobro razumeju. Od 11 Markovićevih golova ove sezone za čak četiri je zaslužan Natho. Asistirao mu je na premijeri u Kruševcu, u prvom delu sezone protiv Voždovca, te na nedavnim susretima sa Mačvom u Šapcu i Proleterom u Novom Sadu. Svaki put u gostima. Taman tako nešto je potrebno crno-belima za devet dana. Na kraju krajeva, od igrača takvih biografija se i očekuje da reše finale.

Prekomanda Lazara Markovića na mesto centralnog napadača posledica je traganja za rešenjima posle iznenađujućeg odlaska Takume Asana. Probalo se sa Filipom Holenderom, a Nemanjom Jovićem i Milošem Jojićem po krilu protiv TSC i na Banovom brdu, s tim što je u oba slučaja Natho bio „desetka“, međutim, stekao se utisak da je Partizan opasnij po gol protivnika kad se fudbaler otkupljen od Lugana pomeri na krilo, a bivši reprezentativac Srbije uđe u centralu. S druge strane, valja imati na umu da je samo 60 minuta takmičarski nebitnog susreta, što je nedovoljan uzorak da bi moglo da se kaže da li funkcioniše ili ne. Zato je susret u Lučanima idealna (istovremeno i poslednja) prilika da se vidi vredi li na taj način posložiti ekipu na koncu sezone.

Posebno što su male, skoro nikakve, šanse da Sejduba Suma kao prirodni organizator igre bude spreman za duel sa Zvezdom. Iako je izdržao pola sata pre sedam dana protiv Čukaričkog, Gvinejac još nije zalečio povredu (propustio duel sa Voždovcem) i rizik je stavljati ga od prvog minuta kad nije fit. Jednako kao što bi bila promocija Lazara Pavlovića u startera na tako zahtevnoj utakmici. Ili mlađarije poput Nikole Štulića ili Sameda Baždara u špic.

Otud: Bibars Natho za Lazara Markovića...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.