Izvor: Politika, 19.Apr.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovit zalet Partizana pred derbi

Jesenji prvak lako stigao do novih bodova u šampionatu: Partizan – Mladost 3:0 (2:0), strelci: Marković u 13, Šaponjić u 18. i Živković u 58. minutu

Partizan će nakon ubedljive pobede protiv lučanske Mladosti u nedelju kada se sastaje sa Crvenom zvezdom, dočekati svoj glavni ispit sa velikim samopouzdanje. Iako su ,,crno – beli,, u ,,šarenom” sastavu dočekali goste iz Lučana, koji je za njih bio uvertira i priprema za nedeljni ,,večiti derbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ,, na našem najvećem stadionu, pobeda domaćina ni jednog momenta nije dolazila u pitanje. Jesenji prvak će glavni ispit sezone dočekati sa kapitalnom prednošću od čak pet bodova...

Milinkovićev tim je ušao u utakmicu bez trojice standardnih prvotimaca: Stefana Babovića, koji je zbog tri žuta kartona morao da propusti ovu utakmicu, kao i Drinčić, dok je povređenog Volkova na levoj strani zamenio Nemanja Petrović.

U početnoj fazi igre gosti su se opredelili za defanzivniju varijantu, a onda kada su ,,crno-beli,, uspeli da uspostave punu dominaciju na sredini terena, domaći napadači su lukavo osvajali svaki santimetar na terenu, da bi u 13. minutu usledila mat pozicija za goste. Brašanac je pokušao da ugrozi gol Krznarića, lopta je potom pogodila nekog od gostujućih igrača, gde je na nekih dvadesetak metara dočekao Saša Marković, potom je usledio jak i precizan šut ka golu Mladosti, a golman Krznarić se doduše dobro bacio u levu stranu, međutim, udarac sjajnog Markovića bio je toliko precizan, da je lopta išla tik uz stativu nemoćnog čuvara Mladosti: Partizan – Mladost 1:0.

Partizan je definitivno u mladom golgeteru Šaponjiću dobio igrača na duže staze. Fudbalski stručnjaci ovom mladom fudbaleru predviđaju lepu budućnost, dok neki idu toliko daleko da tvrde da je Šaponjić bolji i od Aleksandra Mitrovića, koji je iz redova Partizana prešao pre dve sezone u belgijski Anderleht. Nova nada ,,crno-belih,, je u 18. minutu odlično pratila čitavu akciju svog tima, i posle šuta kapitena Ilića, a nakon centaršuta Bandalovskog sa desne strane, Šaponjić je uspeo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu golmana Krznarića: Partizan - Mladost 2:0!

Raspoloženi ,,crno-beli,, u tim trenucima nisu davali protivniku da podigne glavu pa je posle nove akcije, koji minut kasnije, Brašanac pogodio prečku. Bili su to trenuci Partizanove pune dominacije na terenu.

Partizanu je posle rano stečenog vođstva, odgovaralo da se polako primiri, kako bi igrači štedeli snagu za eventualno novi protiv udar, jer gosti su se skroz povukli na svoju polovinu, pa je usamljeni Frajde, u prvih pola sata bio gotovo bez posla. Nemanja Petrović je uspešno zamenio Volkova po levoj strani. Ovaj mladi fudbaler često se tokom prvog poluvremena ubacivao i u napadu, i u jednoj takvoj akciji u 39. minutu, uspeo je da pogodi prečku, iako je istrčali golman gostiju već bio savladan. Sa druge strane, učenici Nenada Milovanovića kao da su se već predali. Pre odlaska na odmor navijači su skandiranjem ; ..hoćemo pobedu u derbiju,, ispratili svoje ljubimce na zasluženi odmor.

Pošto su najverniji navijači u poluvremenu napustili južnu tribinu, kako bi stigli na vreme da gledaju košarkaški derbi, splasnulo je i navijanje sa tribina, pa se u drugi deo meča ušlo u gotovo pozorišnoj atmosferi. Ali ni to nije poremetilo pobedničku koncepciju ,,crno-belih,, koji su svaki ozbiljniji napad koristili kao dobru priliku za novi pogodak. Dugo je Partizan u drugom poluvremenu tražio slobodan prilaz protivničkom golu, da bi u 68. minutu Nikola Ninković iskosa sa leve strane sjajno centrirao a omaleni Andrija Živković pokazao da i igrači njegove visine umeju da skoče u protivničkom petercu kad zatreba, Živković je pobegao Golemiću, koji nije u punoj meri opravdao svoje prezime, usledio je dobar udarac glavom, golman Krznarić je pokušao da spasi mrežu, ali mu je lopta prošla ispod ruku i završila u gol: Partizan - Mladost 3:0!

Znajući da ih za sedam dana očekuje najveći ispit u ovoj sezoni

svi fudbaleri Partizana dali su pun doprinos novoj pobedi, s jasnim opredeljenjem da duel sa Zvezdom dočekaju u još boljem raspoloženju. Zato će se trener Milinković naći na velikom iskušenju kada pred derbi bude birao najbolji tim.

Stadion: Partizana. Gledalaca: 2.000. Strelac: Marković 13, Šaponjić 18, A. Živković 58. minut. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Žuti kartoni: Marković, Balažic (Partizan)

Partizan:Ž. Živković -, Bandalovski 7,5, Petrović 7, Balažic 7, B. Ilić 7, Marković 7, Brašanac 7, A. Živković 7, Šaponjić 7 (od 76. Kojić -), S.Ilić 7 (od 70. Grbić -), Ninković 7 (od 79. Marinković -).

Mladost: Krznarić 6, Zonjić 6, Golemić 5, Otašević 6, Pešić 6, Gavrić 5,5, Racin 6. Milosavljević 6 (od 78 L. Jovanović -), Adamović 6 (od 46.Tešić 6), S. Jovanović 6, Frajde 5 (od 63. Živadinović -) .

D. Todorović

objavljeno: 19.04.2015.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.