Ševčenko ga ceni: Razmišljao sam 1 minut!

Izvor: Mondo, 24.Jan.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ševčenko ga ceni: "Razmišljao sam 1 minut!"

Prvi Ukrajinac u redovima FK Partizan - Juri Vakulko potpisao ugovor na 4 godine. "O ponudi Patizana razmišljao sam JEDAN MINUT", kaže "ukrajinski Ozil". Iliev: "Svi igrači su me pitali - kad će Juri da potpiše?

Foto: YouTube/TV Partizan

Jedan je od petorice ukrajinskih fudbalera za koje je legendarni Andrej Ševčenko, sada selektor reprezentacije Ukrajine, rekao da bi ih preporučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Milanu.

Nije otišao u Milan, već nešto bliže kući - u Beograd, u Partizan. Potpisao je četvorogodišnji ugovor.

Imao je Partizan u svojoj istoriji razne strance - iz Kine, Brazila, afričkih zemalja... a sada je dobio i prvog Ukrajinca!

Kapiten mlade ukrajinske reprezentacije, 20-godišnji Juri Vakulko novi je fudbaler Partizana.

Sačekao da mu istekne ugovor, pa došao u Partizan!

"All the best Yuri, welcome", obratio se sportski direktor Partizana Ivica Iliev novom fudbaleru Partizana, uz obilje lepih reči:

"Verujte mi, reč je o velikom transferu, budućem A reprezentativcu Ukrajine, momku koji mnogo obećava i za čiju naklonost smo se borili. Retko kad se dešava da igrači iz jednog kluba imaju takvu želju da potpiše fudbaler iz nekog drugog kluba. Od prvog trenutka kad su ga videli, sada već, novi siagrači konstantno sam imao pitanja 'da li će i kada će Juri potpisati?' To dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Verujem da će ići samo uzlaznom putanjom i da će njemu Partizan biti odskočna daska u karijeri".

Iliev je izrazio ponos zbog Ono što me raduje što igrači iz Srbije znaju koliki je klub Partizan veliki, otvorili smo vrata i evropskim igračima, koji žele veliku karijeru i shvataju da je put preko Partizana pravi put.

"Спасибо", uzvratio je Vakulko, izrekavši niz lepih reči o prijemu u Partizanu i u Beogradu.

"Svi su mi poželeli dobrodošlicu i uspeha u karijeri, čak i ljudi koje ne poznajem", dodao je simpatični Ukrajinac, koga zovu i "ukrajinski Ozil".

Nije se dvouimio kad ga je zvao Partizan.

"Kad sam saznao za ponudu razmišljao sam minut. Partizan je svetski poznat klub i mnogo mi je velika čast da pravu profesionalnu karijeru počnem baš u Partizanu. Nadam se da ću pomoći klubu da osvoji trofej, bar u kupu, i da što dalje dogura u Ligi Evrope. Gledao sam Partizan u utakmicama sa Dinamom iz Kijeva, utakmice su bile izjednačene, Dinamo je imao malo više sreće".

Zašto je izabrao Partizan, jer je imao i druge ponude?

"Veliki sam poštovalac Partizana. Meni pare nisu bitne, već je za mladog igrača bitnija istorija kluba i da li može da napreduje. Velika mi je čast što sam došao ovde, jer je ovo klub velike istorije. Rekao sam već - razmišljao sam jedan minut", rekao je Vakulkov u odvojenoj izjavi za TV Partizan.

Foto: YouTube/TV Partizan

Trener crno-belih Miroslav Đukić ga je nahvalio:

"Reč je o, zaista, kvalitetnom igraču i naša očekivanja su velika. Može da igra na nekoliko pozicija. Dobili smo veoma kvalitetnog igrača... Smatramo da je i on izabrao pravi klub, jer će sa nama mnogo napredovati i, nadam se, izrasti u vrhunskog igrača".

Otkud on u Partizanu, u srpskom fudbalu?

Ovaj momak, rođen u Odesi, na Crnom moru, počeo je da se bavi fudbalom pre deset godina, a profesionalnu karijeru počeo je da gradi u Dnjepru, čiji je član bio od 2014. do 2017. godine. Zabeležio je i 13 nastupa za mladu ukrajinsku reprezentaciju (igrači do 21 godine) i sada je kapiten te selekcije.

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

OTIŠLI:Mohamed el Munir,Petar Đuričković,Saša Marjanović,Lazar Ćirković,Alen Stevanović, golmanFilip Kljajić(pozajmica, Platanias),Teofilus Solomon,Everton Luiz...

DOŠLI:Slobodan Urošević(bek, kruševački Napredak), Juri Vakulko(vezista), Đorđe Ivanović (ofanzivni vezista/napadač).
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.