Izvor: Politika, 06.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ilić kao glavna snaga Partizana

I ove godine klub iz Humske glavne partije zasniva na legendarnom Saši Iliću, koji će u decembru napuniti 38. godina. – Niko ne pominje Danila Pantića. – Omladinci sve dalje od Lige šampiona

Ma koliko trenutne okolnosti pogodovale Partizanu, prvenstvena trka još nije završena. Jesenji prvak je sa novim trenerom Zoranom Milinkovićem, samo zahvaljujući sjajnoj igri kapitena Ilića, koji u 38. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << igra kao preporođen, zabeležio vrednu pobedu protiv Radničkog iz Kragujevca.

Kako je moguće da se jedna od najjačih škola fudbala oslanja na čoveka koji će uskoro otići u zasluženu fudbalsku penziju? Gde su izdanci čuvene Partizanove škole fudbala?

Zašto je Partizan tako lako zalupio vrata Danilu Pantiću, dečaku koji je najavljivan kao novi Saša Ilić? Niko više i ne pominje ovog darovitog mladog igrača, koji je u sukobu sa klupskim rukovodstvom. Pantić će u junu otići u Čelsi, gde će nastaviti dalje fudbalsko usavršavanje, a tvrdoglavo rukovodstvo iz Humske će u nečemu drugom tražiti izgovor za loš zimski potez.

Dobro je što je Milinković na klupi novog kluba debitovao pobedom. Šta bi bilo da je Partizan slučajno izgubio?

U Partizanu su, pošto su odlučili da smene Nikolića, a na njegovo mesto angažuju Milinkovića, tražili pomoćnika, koji bi „iznutra” pomagao novom šefu stručnog štaba. Kada su Igor Spasić i Vanja Radinović odbili da budu pomoćnici, klupski operativci su dozvolili novom šefu stručnog štaba da dovede svog čoveka.

Milinkoviću je dat kratak rok da se dokaže. Jednom od naših najboljih mladih stručnjaka uprava iz Humske je dala jasan ultimatum: titula ili odlaziš. Tako se ne ponašaju ozbiljni klubovi. Mančester junajted je godinama „gutao knedle” zbog Fergusona; slična situacija je bila i u Arsenalu. Ipak, i Ferguson i Venger su ostvarili zadivljujuću trenersku karijeru, koja je trajala godinama. Vengerova, doduše, još uvek traje. Poznate menadžere je klub uvek podržavao. Zašto su naši klubovi prema trenerima tako grubi?

Da li su se stišale strasti između dela uprave i potpredsednika Tumbakovića? Dugogodišnji trener „crno-belih” se najpre nije slagao sa klupskom politikom oko transfera Škuletića u moskovsku Lokomotivu. Tumbaković je bio i protiv smene Nikolića, ali je i dalje član nove uprave sa Topčiderskog brda. On je zadužen za sportska pitanja u klubu, ali izgleda da umesto njega neko drugi vuče glavne poteze. Dokle će to biti, videćemo.

Omladinci, koje predvodi Nikica Klinčarski, remijem su na našem najvećem stadionu počeli drugi deo šampionata. Posle toga su usledila dva poraza od Jagodine i kragujevačkog Radničkog. Direktor Vukotić je posebno razočaran poslednjim neuspehom na kaljavom terenu u Kragujevcu (2:0). Ko će biti odgovoran ako omladinci ne budu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona? Izgleda svi pomalo, ali najveći gubitak imaće Partizan.

Dragan Todorović

objavljeno: 07.04.2015.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.