SVE REŠENO U PRVOM DELU: Baždar i Natho vodili Partizan do pobede pred večiti derbi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 20:24

SVE REŠENO U PRVOM DELU: Baždar i Natho vodili Partizan do pobede pred večiti derbi (VIDEO)

Zanimljivo veče u Humskoj.

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar 3:1 (3:1) u 23. kolu Mozzart bet Superlige.

Partizan je ostvario 19. pobedu u šampionatu i prvi je na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu pred međusobni susret naredne nedelje na stadionu "Rajko Mitić".

Crno-beli su do prednosti stigli već u sedmom minutu. Natho je odlično uposlio Kalulua >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na boku, ovaj lepo centrirao, da bi akciju glavom završio Samed Baždar.

Partizan je do novog gola mogao tri minuta kasnije. Goh je prevario Mijatovića, ali je loptu na putu ka golu zaustavio Aranđel Stojković i tako sprečio saigrača da se upiše u strelce.

Loš početak meča i rana kapitulacija nije pokolebala goste koji su u 20. minutu poravnali rezultat. Ostao je bivši igrač Crvene zvezde sam na drugoj stativi i glavom bez problema pogodio mrežu.

Samo tri minuta kasnije moglo je doći do preokreta. Ignjatijev je glavom sa šest-sedam metara šutirao pored gola.

To je razbudilo crno-bele. Veliku šansu je imao Samed Baždar, ali iz dva puta nije uspeo da savlada Mijatovića. To je bila najava onoga što nam sledi u 29. minutu. Kombinovali su Natho i Baždar, a Izraelac je klizećim startom pogodio mrežu gostiju.

Ubrzo je bilo 3:1 za domaće. Baždar je oboren u šesnaestercu gostiju, glavni sudija Nikolić je ostao nem, ali je nakon pregledavanja VAR snimka pokazao na belu tačku. Bibars Natho je bio neumoljiv.

Gosti su u 42. minutu mogli da se vrate ponovo u meč. Jovanović je šutirao volej udarcem, ali se istakao Krunić odličnom intervencijom.

MOZZART BET SUPERLIGA, 23. KOLO

PARTIZAN – ŽELEZNIČAR 3:1 (3:1)

Strelci: Baždar 7, Natho 29, 35(p) - Hajdin 20

Stadion: Humska

Sudija: Danilo Nikolić

PARTIZAN (4-2-3-1): Krunić – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Zahid (od 72. Nikolić), Ovusu – Kalulu (od 61. Severina), Natho (od 61. Kastiljo), Goh (od 86. Trifunović) – Baždar (od 72. Saldanja).

ŽELEZNIČAR (4-5-1): Mijatović – Endiaje, Obradović, Stanković, Konatar – Jovanović (od 61. Kahvić), Knežević (od 82. Lakićević), Đorđević, Romanić, Hajdin (od 70. Augusto) – Ignjatijev (od 61. Grgić).

U nastavku dosta mirnije. Partizan je kontrolisao utakmicu i nije dozvoljavao protivniku da nekim iznenadnim golom zakomplikuje meč. Trener Igor Duljaj se sredinom poluvremena odlučio da osveži ekipu, a priliku je dobio i Ksander Severina.

Krilni fudbaler je bio u centru pažnje u prethodnom periodu posle napuštanja Beograda zbog problema u vezi isplate dugovanja.

Ipak, stvar se smirila, Severina se ubrzo vratio i prilikom ulaska na teren dočekan je aplauzom.

Gosti su pokušavali pokušajima sa distance da postignu drugi pogodak, ali je i njima u drugom delu utakmice ponestalo snage. Najbolju priliku je imao Đorđević dva minuta pre kraja meča. Kapiten gostiju je iz slobodnog udarca zatresao stativu. To je bilo i poslednje uzbuđenje na meču.

Treba istaći i da je podršku fudbalerima Partizana pružila košarkaška sekcija kluba.

Porodica! 🖤🤍 @PartizanBC pic.twitter.com/zK9vFgPR0t

— FK Partizan (@FKPartizanBG) March 2, 2024

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

Subota

Javor - Vojvodina 2:2 (0:1)

TSC - Crvena zvezda  1:3 (0:1)

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

Nedelja

Radnički Niš - Radnik 13

Novi Pazar - Mladost 14.30

Voždovac - Spartak 16.30

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.