SLATKA CEDEVITA: Partizan pobedom najavio duel na F4 u Areni

Izvor: Kurir, 31.Mar.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLATKA CEDEVITA: Partizan pobedom najavio duel na F4 u Areni

Košarkaši Partizana savladali su Cedevitu (77:68) u poslednjoj utakmici regularnog dela ABA lige i time potvrdili osvajanje trećeg mesta i duel istih rivala u polufinalu 25. aprila

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu zagrebačke Cedevite sa 77:68 (20:14, 22:15, 19:16, 16:23), u poslednjem 26. kolu regionalne ABA lige.

Partizan je završio ligaški deo sezone na trećem mestu sa učinkom od 18 pobeda i osam poraza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dok je Cedevita drugoplasirana sa skorom 19-7.

Ova dva kluba ponovo će se sastati u polufinalu završnog turnira, a drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Cibona. Završni turnir Jadranske lige biće održan u beogradskoj Kombank areni od 24. do 27. aprila.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Cedevitom, iako je zagrebački tim nastupio oslabljen, bez Alana Reja i Anta Delša.

Crno-beli su ligaški deo regionalnog takmičenja završili skorom 18-8.

„Zadovoljan sam pobedom. Činjenica je da Cedevita nije bila kompletna, međutim, oni su dobar sastav i demonstrirali su čvrstu odbranu i agresivnost. Došli su u ovom sastavu da se bore i ostave šsto bolji utisak. Iskontrolisali smo utakmicu, možemo bolje i igraćemo bolje. I jedni i drugi će to pokazati kada bude najvažnije“, rekao je Vujošević.

On je zahvalio navijačima koji su u velikom broju došla na utakmicu, iako nije bila važna za plasman na fajnal-for. Vujošević je pohvalio igrače, jer se, kako je istakao, u teškoj situaciji ponašaju više nego profesionalno.

Trener crno-belih rekao je da regularnost predstojeće Superlige Srbije nije dovedena u pitanje "iako je poznato da je FMP filijala Crvene zvezde".

Tekstualni prenos

U poslednjih deset minuta, košarkaši Partizana su najpre stekli 15 poena prednosti, da bi se potom opsutili, što je ekipi Cedevite omogućilo da smanji rezultat, ali ne i da ugrozi pobedu domaćeg tima, koji je imao podršku nekoliko hiljada navijača.

Četvrta četvrtina

Iako je još u prvom poluvremenu stekao značajnu i kako se čini za Cedevitu nedostižnu, dvocifrenu prednost Partizan je i u trećem kvartalu povečao prednost, pošto je i taj period dobio sa 19:16. Rezultat ni u jednom momentu nije pao ispod deset poena prednosti za domaći tim.

Treća četvrtina

Prvi minuti druge deonice, počeli su u izjednačenoj ilgri, a posle trojke Bogdasnovića Cedevita je uspela da smanji na 23:19. U nastavku igre domaći tim je serijom 16:4 poveo sa 36:23. Od tada je igra bila izjednačena a Partizan je održavao prednost. Na poluvremenu crno - beli vode 42:29

Druga četvrtina

Partizan je poveo sa 5:0, ali su Zagrepčani sa šest vezanih poena, preokrenuli rezultat na startu. Od tog momenta ćeta trenera Vujoševića kontrolisala je meč, povela 17:8, a posle deset minuta bilo je 20:14. Najefikasniji u timu Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa pet poena

Prva četvrtina

Utakmica nema nikakav rezultatski značaj, jer su se obe ekipe plasirale na završni tutrnir regionalnog nadmetanja, a posle trijumfa Crvene zvezde nad Cibonom, jasno je da će večerašnji takmaci odmetriti snage u polufinalu 25. aprila.

Trener Partizana Duško Vujošević ni na ovom meču ne računa na  povređenog Terenza Kinsija, koji je zbog povrede zgloba otputovao u Ameriku, odakle se još uvek nije vratio. Vujošević je rekao da očekuje da se bek šampiona ABA lige do srede vrati u
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.