SK ABA - Budućnost sa devet života, Partizan ispustio viđeno finale!

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SK ABA - Budućnost sa devet života, Partizan ispustio viđeno finale!

Ekipa Partizana je morala bolje da odigra završnicu utakmice.

Super kup ABA lige se nastavio danas, a ekipa Partizana nije uspela da savlada Budućnost i da se plasira u finale pošto je nakon produžetaka poražena rezultatom  87:90.

Sjajno je krenuo Partizan protiv šampiona ABA lige, Zagorac i Marinković su bili nerešiva enigma za Budućnost, a nakon što je Rade Zagorac pogodio 2+1 na semaforu je pisalo 17:7.

Nikolić i Klark su uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da donesu Budućnosti veliku seriju od 9:0, pa je ponovo bio egal.

Trojkom Ivanovića Budućnost je povela sa 19:18, ali su sjajni Zagorac danas, Lendejl i Aranitović doneli Partizanu 24:19 pred drugu deonicu.

Gordić je na startu druge deonice držao Budućnost u igri, a na drugoj strani Lendejl je uspeo da sa šest uzastopnih poena vrati veću prednost Partizanu.

Poenima Gegića Partizan je poveo sa 38:31, ali je Klark dobro nastavio, smanjio je na 44:43, tada je Čanak morao da traži tajm-aut nakon kog je Zagorac ponovo zaigrao sjajno, a nakon trojke Pejdža crno-beli su otišli na odmor uz 49:43.

Egal u nastavku, Budućnost se vratila, ali su Lendejl i Marinković održavali Partizan u prednosti tokom treće deonice.

U poslednjoj skoro pet minuta nismo videli poen, da bi Vanja Marinković trojkom doneo Partizanu 72:67, bio je to jedan od odlučujućih trenutaka na utakmici. Nakon trojke Nikolića Partizan je poveo sa 75:69, ali Budućnost kao da je imala devet života u ovoj utakmici.

Ubrzo je bilo 75:73 nakon poena Popovića i Ivanovića, igrao se poslednji minut, Budućnost je morala da krene na sve ili ništa. Izjednačio je Ivanović na sedam sekundi do kraja, imao je i dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio, povela je Budućnost, a Partizan je imao napad.

Nikolića je faulom zaustavio Ivanović, otišao je na liniju za slobodna bacanja i promašio prvo, a pogodio drugo za produžetke pošto je u nastavku Ivanović promašio trojku za pobedu.

Psihološku prednost u nastavku imala je ekipa Aleksandra Džikića, poveli su preko Popovića sa 80:76, a ekipa Nenada Čanka je promašivala i pravila greške. Popović je bio nezaustavljiv, pa je doneo velikih 83:76.

Pejdž i Marinković nisu tek tako dali Budućnosti da lagano prođu do finala, Gagić je pogodio samo jedno bacanje za 82:83, crno-beli su bili u seriji. Zagorac koji je bio zaustavljen u drugom poluvremenu je proradio u produžetku, ali nije bilo dovoljno.

Pejdž je izgubio ključnu loptu, kada je Partizan imao napad za izjednačenje, umesto toga Klark je pogodio jedno slobodno bacanje, a kada je Gordić pogodio nakon ofanzivnog skoka, bilo je 84:89. Nije pomogla ni trojka Nikolića, Budućnost je završila u finalu gde čeka pobednika duela Crvena zvezda-Cedevita.

U Partizanu najbolji Marinković sa 19 poena, Lendejl je imao 16 poena i 9 skokova, a Zagorac je zabeležio 15 poena.

Na drugoj strani Erl Klark 17, Kori Klark 16, Popović 14 i Gordić 12.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bata ima samo jednu dilemu oko sastava, ovako će je rešiti? (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2018, 10:28

Trener Partizana danas ima veći izbor igrača u odnosu na meč sa Radom, ko će biti u startnih 11?..Posle pet uzastopnih pobeda, zahvaljujući kojima je došla na ''minus dva'' u odnosu na Crvenu zvezdu, ekipa Partizana danas ima priliku da se probije na lidersku poziciju, bar do srede kada će aktuelni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.