SJAJAN DERBI: Partizan POBEDIO na gostovanju u Bačkoj Topoli

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 19:55

SJAJAN DERBI: Partizan POBEDIO na gostovanju u Bačkoj Topoli

Meč trećeg kola plej-ofa.

Fudbaleri TSC-a su dočekali Partizan u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije. Utakmica je svakako opravdala zvanje derbi meča, a Partizan je slavio sa 3:1 i tako je ostao u konkurenciji za drugo mesto iako zaostaju četiri boda (a biće iza iako ih sustignu) u odnosu na Čukarički i TSC.

Poveo je Partizan u 12. minutu preko Rikarda Gomeša. Jović se spetljao, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspeo da zadrži loptu i predivno je dodao svom saigraču koji je rutinski pogodio desni donji ugao gola Ilića.

Jović je četiri minuta kasnije bio sebičan, a uz to je i slabo pucao i rezultat je ostao nepromenjen. Imao je samo stotinak sekundi opet priliku, ali njegov centaršut nije uspeo da dođe do saigrača.

Poravnili su domaći 20. minutu. Luka Ilić je pogodio stativu iz slobodnog udarca, a Saša Jovanović je natrčao na loptu i lako je sproveo u mrežu.

Plej-of Superlige, 3. kolo:

TSC – Partizan 1:3 (1:1)

Stadion: "TSC arena" (Bačka Topola)

Sudija: Srđan Jovanović

Strelci: Jovanović 20. - Gomeš 12, Jović 48, Filipović 70.

TSC: Ilić, Antonić (od 79. Krstić), Ćalušić, Cvetinović (od 46. Milosavljević), Stanojev (od 72. Mirčevski), Petrović, Stojić, Đakovac, Ilić (od 79. Radin), Jovanović, Ratkov (od 72. Vukić). Trener: Lazetić.

Partizan: Popović, Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević, Kolorado, Belić (od 80. Fejsa), Dijabate, Natho (od 64. Pantić), Jović, Rikardo (od 89. Pavlović). Trener: Duljaj.

Propustio je kolosalnu priliku da preokrene potpuno rezultat Ratkov, koji je fenomenalno izbacio Vujačića, ali iz izgledne pozicije je slabo šutirao.

Ipak, šta je promašio Luka Ilić, u 33. minutu preprečavaće se dugo. Prvo je loše pucao levom, pa desnom i ostao je nepromenjen rezulat.

Pogodio je Rikardo prečku pet minuta pre odmora, ali sreća je bila uz domaćina koji je izbegao tada da po drugi put bude u zaostatku.

Uspeo je Rikardo da postigne drugi pogodak u 45. minutu, ali VAR je pokazao da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Odlično su gosti ušli u drugo poluvreme. Jović je fenomenalno ispratio akciju i pogodio je gol posle odbitka golmana Ilića.

Neverovatnu špriliku je propustio Ratkov u 58. minut, ali se loše snašao. Nije se tu prekula ta akcija, ali na kraju je ostao nepromenjen rezultat.

Čarke su se dogidile u 65. minutu posle starta Belića nad Stanoejvim. Sudija Jovanović je ratobornom Jugu Stanojevu dao žuti karton isto kao i kapitenu Partizana Slobodanu Uroševiću.

Aleksandar Filipović je posle kornera pogodio za 3:1 u 70. minutu, što je izazvalo erupciju oduševljenja na klupi crno-belih.

Domaći su krenuli otvorenije, a trener Lazetić je izvršio svih pet izmena kako bi sa svežim igračima pokušao da napravi preokret, ali bilo je kasno za takvo nešto.

Đakovac je imao sjajnu priliku u poslednjem minutu, ali rezultat  je ostao nepormenjen.

Partizan na ovom meču nije dobio samo tri boda, već i Nemanju Jovića koji je pokazao da nije propali talenat, već igrač od kojeg se mnogo može očekivati i u budućnosti.

SUPERLIGA - 33. KOLO

PLEJ-OF

subota

Novi Pazar - Radnički 0:1 (0:0)

(Zorić 68.)

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)

(Čumić 30, Baraj 80.)

nedelja:

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)

(Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90.)

ponedeljak:

TSC- Partizan 1:2 (1:1)

(Jovanović 20. - Gomeš 12, Jović 48, Filipović 70.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evropski derbi na "TSC areni" VIDEO

Izvor: B92, 01.Maj.2023

Na "TSC areni" u Bačkoj Topoli odgledali smo sjajno prvo poluvreme između TSC-a i Partizana..Gosti iz Beograda su poveli u 12. minutu kada je Rikardo Gomeš iskoristio jednu od nekoliko svojih prilika u prvih 45 minuta...Vrlo efektno je pogodio ugao gola Veljka Ilića i doveo crno-bele u prednost...Samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.