Izvor: TvojPortal.com, 05.Okt.2012, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubin pobedio Partizan

Tvoj portal
Nastavljena je tužna evropska priča Partizana. U poslednjih 16 utakmica na gostovanjima u grupnima fazama evropskih takmičenja, Partizan je izgubio 15. Pre osam godina, Partizan je osvojio bod u sjajnoj utakmici protiv Lacija uz Rimu (2:2).
Ovaj 15. poraz usledio je baš na dan kad nije trebalo, na 67. rođendan Sportskog društva, a samim tim i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << fudbalske sekcije. Rubin je ugasio svećice na Partizanovoj torti!


Rubin - Partizan 2:0 (1:0), golovima Turčina Karadeniza u 44. i Rjazanceva u 47. minutu.
Šteta za Partizan i njegove mlade igrače, koji su u zimskim uslovima u Kazanju, mogli i bolje da prođu. Samo da je bilo malo više hrabrosti, agresivnosti, i naravno, umešnosti.
Nije strašan ovaj poraz Partizana, uopšte. Partizan ima vrlo mlad tim, sa samo nekolicinom iskusnih igrača. A ovi mlađi iskustva mogu da stiču jedino u ovakvim utakmicama. Zato jeste za pohvalu potez Vladimira Vermezovića da ovaj meč počnu petorica klinaca (Ostojić, Jojić, Ninković, Saša Marković i Lazar Marković).
Nije za pohvalu to što je Vermezović išao na bod. Fudbal je nemilosrdan sport u kojem se svaka greška skupo kažnjava, a posle je teško ispraviti je.
Upravo to se desilo Partizanu. Igrao je srpski šampion vrlo dobro prvo poluvreme, organizovano, disciplinovano, nosio se sa snažnijom ruskom ekipom ravnopravno, ali je samo jedna ili jedna od retkih grešaka plaćena skupo, a na nju se nadovezala još jedna i ode sve u...
Osim u uvodnim minutima, kada je došao do Partizanovog gola, Rubin uopšte nije bio opasan. Tačnije, Partizan je "otupeo" Rubinov napad, a crno-beli su pokušavali da nešto urade u napadu, pre svega udarcima iz daljine (Saša Marković i Nikola Ninković).
Ali, u poslednjem minutu prvog dela pala je koncetracija odbrani crno-belih i jedna greška sledila je drugu, do bolnog uboda. Najpre je Jojić pogrešio u napadu kada je bez ikakve potrebe faulirao golmana domaćih, koji je loptu već poslao u aut.
Potom je Rubin došao do gola Partizana, Eremenko je šutirao, Stojković odbio loptu, a Miljković krenuo da napada Karadeniza sa desne strane, tačnije otišao je iza gol-aut linije i okliznuo se(!?). Onda je Karadeniz krenuo u promenadu po šesnaestercu Partizana, niko ga nije izblokirao - 1:0.
Ako se za neki gol može reći da je primljen u nevreme (a kad je, inače, vreme?), onda je to gol u poslednjim trenucima prvog poluvremena.
Tek što je počelo drugo poluvreme, odbrana Partizana je ponovo poklekla. Dupli pas Eremenka i Rjazanceva izbacila je iz težišta sve igrače Partizana, a Rjazancev je hladnokrvno ubacio loptu u gol.
Tu je utakmica, praktično, završena, iako je imalo da se igra još 45 minuta (sa nadoknadom).
Partizan se nije obrukao, ali je mogao bolje, sa malo više krvi i žara. Navijači Partizana, pojačani navijačima CSKA, bili su glasni i zaslužili su da budu pohvaljeni.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.