Rikardov najbolji meč u Partizanu: Dva gola i crveni karton VIDEO

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 12:32

Rikardov najbolji meč u Partizanu: Dva gola i crveni karton VIDEO

Napadač Partizana, Rikardo Gomeš i zvanično se oprostio od crno-belog dresa i tokom dana kreće put Dohe gde će potpisati trogodišnji ugovor sa ekipom Al Šamala.

Gomeš je u Partizanu bio u dva mandata, u sezoni 2018/2019 i od 2021. do danas.

Za to vreme je postigao 92 gola, odigrao 151 utakmicu i upisao 19 asistencija. Upisao se u istoriju kao najbolji stranac po broju postignutih golova u jednoj sezoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gomeš je u subotu odradio i poslednji trening sa Partizanom kada se na terenu, u izuzetno emotivnom govoru, oprostio od struke i saigrača.

"Pomalo je tužno, jer sam ovde već dugo. Imam prijatelje ovde, ne samo među igračima, već i stručnim štabom, ljudima koji ovde rade, mnogo je njih… Ovde se osećam kao kod kuće. U takvim momentima je zaista teško reći „zbogom“ i oprostiti se. Ali moramo da se okrenemo dobrim stvarima, za mene i za klub, jer ovaj klub to zaslužuje. Zaslužuje da bude na mnogo boljoj poziciji nego što smo bili i verujem da će ove sezone biti mnogo bolje. Očekujem i želim najbolje za klub i sve zaposlene ovde", rekao je Gomeš za sajt Partizana.

Upitan je da, kroz prethodne tri sezone, izabare najomiljeniju utakmicu u crno-belom dresu.

Interesantno, odlučio se za meč u kom je dobio crveno karton u Humskoj. Tačnije, nakon dva gola u prvom poluvremenu, isključen je zbog dva žuta kartona u drugom.

"Izabrati samo jednu je teško, ali ako moram da izaberem, to je onda protiv Sparte prošle godine, kod kuće. Bila je sjajna atmosfera, stadion je bio pun, postigao sam dva gola i prošli smo u sledeću rundu Lige konferencije. Kao što sam rekao, mnogo ih je, ne mogu da izaberem, ali je ta bila dobra sa lepim uspomenama".

Na kraju je imao poruku za navijače, koji ga veoma cene.

"Želim da im se zahvalim za svu ljubav i podršku koju su mi pokazivali od prvog dana kada sam ovde došao, za to što su me poštovali. Trudio sam se da dam najbolje od sebe, a kao igraču, najbolje mesto da navijačima pokažete poštovanje je teren. Pružio sam sve od sebe. Želim da im se zahvalim na svemu i ko zna, možda se jednog dana vidimo opet", zaključio je Gomeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.