Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 19:42

Reakcija Duška Vujoševića: Trinkijeri je napravio veleizdaju

Miljenik Partizanove publike oštro opleo po Italijanu

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana nazvao je veleizdajom, zbog odnosa onoga što je uradio, prema onome što je obećavao i pričao.

Vujošević u intervjuu za portal Nova.rs kaže da je podržao dolazak Italijana u klub, ali da je kasnije počeo da menja mišljenje o njemu.

"Ovo što je uradio Trinkijeri, volim da nazivam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stvari pravim imenima, pogotovo posle svega što je pričao, da je ovde pre svega emotivno, ne iz materijalnih razloga. Što kaže Andrić, ima jednu pripovetku ‘Snopići’, nije među najboljima, ali moram da je citiram zbog jedne rečenice. Neki beg u teško vreme kada je propadala turska carevina i povlačila se sa Balkana, u kasnim godinama dobio je sina, razmazio ga je i taj sin je upoznao život samo sa strane hedonizma. I posle Drugog svetskog rata završio je u Sarajevu prodajući kao prosjak one metle, išao je i vikao ‘snopići, snopići’. U fazi toga propadanja, jedno vreme je držao cvećaru sa prijateljem i jedna rečenica sve kaže, tada je video da ‘cveće može da bazdi kada radiš sa njim’. Ti u stvarnoj situaciji kada radiš s nekim uvek ima problema, ali se rešavaju ljudski, zato mislim da je Trinkijeri napravio veleizdaju, ako treba tačno da kažem šta je uradio u odnosu na ono što je proklamovao, obećavao i pričao. I još pokušava da taj njegov potez bude neko drugi kriv, da je primoran na to", poručio je Vujošević za Novu.

Trofejni stručnjak kaže da finansije ne mogu da budu razlog za odlazak kada se govorori o "ljubavi prema klubu".

"Svim igračima su kasnile plate… Mogli su da odu i Jaramaz, Trifunović, koji produžava ugovor kada se u NBA interesuju za njega, pa Zagorac. Meni su zakasnili tri rate iz 2015, dobio sam ih ove godine, pa sam ih reprogramirao na rate da ne opteretim klub da ih ne dobijem odjednom, pa su opet kasnili i napamet mi nije palo… Partizanovi navijači moraju da shvate neke stvari, to u pesmama da se Partizan voli i da ljubav nikad ne prestaje, to je u pesmama i kod jednog broja njih. Što kaže glumac Dragan Jovanović, ljubav se ne priča, nego prikazuje ponašanjem i radom", kaže između ostalog Vujošević.

Iskusni strateg smatra da je Trinkijeri uspeo da iskoristi situaciju i podvuče se pod kožu navijačima.

On je pametan čovek i odličan trener te vrste, rekao sam šta mu zameram… Ali od priče kada je došao, ‘tradizione di famiglia’, navijanje za Partizan, ‘ajmo pljeskavica, kajmak, neka i malo raskalašnost koja je meni malo i smetala, ali svaka njegova izjava bila je investicija, pa i kad kaže ‘dobar dan’. Ušao je pod kožu ovom narodu načinom na koji je došao, pričom, rezultatima koji nisu bili samo njegovi već su zasluga njega, tima i rukovodstva kluba koje je obezbedilo finansijska sredstava nezamisliva za Partizan iz perioda pod rukovodstvom Predraga Danilovića i Vlada Divca, te mene kao trenera, kada smo u kontinuitetu pravili jako dobre rezultate”, dodao je Vujošević.

Kompletan intervju možete pročitati na portalu Nova.rs.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

TRINKIJERI JE VELEIZDAJNIK: Vujošević oštro reagovao na odlazak Italijana sa klupe Partizana!

Izvor: Kurir, 02.Jul.2020

Legendarni trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, govorio je o odlasku Andree Trinkijerija sa klupe tima iz Humske, ali i ostalim dešavanjima kada su u pitanju dva najpopularnija srpska kluba.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.