Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 12:35

Razvojni put Sejdube Sume

Kako je od promašaja Gvinejac postao ključni igrač crno-belih

Čim igra Sejduba Suma, igra Partizana poprima druge dimenzije. Crno-beli postanu opasni po gol protivnika, njegov gotovo svaki dodir s loptom ispred protivničkog šesnaesterca stvori nešto, makar obećavajuću situaciju, ako ne šansu ili gol.

Koliko mu je malo potrebno da promeni tok utakmice Gvinejac je pokazao u nedelju u Senti protiv TSC-a (4:0), kada je za dva minuta uspeo da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gol i da asistira Filipu Holenderu.

Tako se Suma na pravi način vratio igri posle prinudne pauze zbog povrede oka na večitom derbiju. Prve minuta je upisao protiv Proletera, a u derbiju kola protiv TSC-a je pokazao da je spreman i da zauzme svoje mesto u startnih 11.

Kako se sve okrene... Ko bi rekao pre dve godine da Partizanova igra može toliko da zavisi od Sume, da će navijači jedva čekati da ga vide ponovo na tereu, a i da će saigračima svaka njegova majstorija razvući osmeh na lice.

Više se ne priča o najskupljem transferu u istoriji Partizana. Sejduba je skinuo sa sebe taj teret, skinuo je i etiketu promašaja. Zašto je trebalo da prođu dve godine da bi omaleni Gvinejac pokazao šta je to Ivica Iliev video u njemu, odgovor nije baš toliko jednostavan, kao što se obično kod nas brzopleto zaključuje. Uostalom i Iliev se u jednom momentu predao i rekao da Suma nije opravdao velika očekivanja.

Činjenica je da kod Miroslava Đukića kreator Partizanove igre nije bio na svojoj poziciji i da ga je to uzdrmalo. Došao je sa statusom zvezde, koji je imao promociju kao niko nikad u Humskoj, a na prvom treningu, kako je to Đukić sam govorio, uručio mu je „ašov u ruke“ i rekao mu da mora da „kopa“ istom merom kao ostali igrači.

Sumine kvalitete nije prepoznao ni Zoran Mirković, a da se ne zaboravi, nisu ga videli ni potom u Makabiju, gde je bio na pozajmici i odakle je sklonjen pre nego što je ugovor o „zajmu“ istekao. Znači, bilo je nešto i do samog Sume, nije samo do trenera ili kluba.

Posle neuspele izraelske epizode Gvinejac je, očigledno, shvatio da mu nema druge nego da zapne svim silama, a imao je sreću da je Savo Milošević rešio da mu pruži šansu. I sve je odjednom „kliknulo“ na svoje mesto. Neki novi Suma se pojavio u crno-belom dresu, koji je prethodnu sezonu završio sa 14 golova i devet asistencija. Od toga četiri gola i tri asistencije u Evropi, gol u večitom derbiju... Tamo gde je bio najpotrebniji, Sejduba bi istupio, nije „nestajao“ sa terena. Upoznao ga je i lani i najskuplji štoper sveta, koji je ostao da ležeći gleda hoće li vezista Partizana pogoditi mrežu Mančester junajteda.

I ove sezone je u Šarlroi vratio crno-bele u igru, postigao gol za izjednačenje, u večitom derbiju presekao pas i pokrenuo akciju za gol Stevanovića, pre nego što ga je Sanogo pogodio u oko...

Od vapaja čelnika kluba da ga prodaju bilo kome, za bilo koji novac, Sejduba je došao do novog ugovora sa Partizanom. I do stava navijača da se tim sada pravi tako što se prvo stavi Suma, pa se onda ređaju ostali.

U Senti je bilo, što se njega tiče – savršeno. Jojić i Holender su mu spakovali akciju za gol, a onda je on uzvratio Holenderu asistencijom za pogodak.

Sjajni su to momci, a mislim da je Holender pokazao kakav je igrač i koliko će tek značiti ekipi. Mislim da smo se vratili u poslednjih nekoliko utakmica i da smo pokazali karakter koji nas je ranije krasio. Vraćamo zajedništvo i veru u sebe“, poručio je Suma za klupski sajt.

Vratio se Suma, počeo je da se vraća i Partizan...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.