Razgovarao sa Obradovićem, a Doužer ga oduševio: Partizan dobio pojačanje iz Amerike, otkrio je: Volim ovaj klub

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 19:40

Razgovarao sa Obradovićem, a Doužer ga oduševio: Partizan dobio pojačanje iz Amerike, otkrio je: "Volim ovaj klub"

Nedavno je ponovo "prešao baru" i vratio se crno-belima.

Košarkaši Partizana osvojili su treće mesto na ANGT kvalifikacionom juniorskom turniru Evrolige. Najbolji igrač crno-belih je prema očekivanjima bio Savo Drezgić.

On je dao opširan intervju za Evroligu o ovom turniru, ali i o drugim temama.

- Bilo je neverovatno iskustvo druženja sa najboljim igračima Evrope i trenerom kao što je Željko Obradović - rekao je Drezgić za Evroligu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Drezgić nije bio sasvim spreman da igra redovno za Obradovićev tim, pa je krajem 2023. otišao kod legendarnog trenera da porazgovara o situaciji.

- Razgovarao sam sa trenerom Obradovićem, a cilj je bio da igram što više i to mi je mnogo pomoglo - prisetio se Drezgić.

Drezgić je krajem decembra odlučio da se uputi u Sjedinjene Države i igra košarku za srednju školu na Floridi kako bi mogao da razvije svoju igru i dobije drugačiju perspektivu.

- Igra je brža i dosta fiziči zahtevna. U Evropi se igra više taktički - rekao je Drezgić o stilu košarke u SAD.

Ali i mu je nedostajala Evropa.

- Definitivno navijači i atmosfera. To je nešto što nemate u Sjedinjenim Državama - rekao je Drezigić, koji je pratio Partizan iako nije bio u Srbiji.

- Nisam propustio nijednu utakmicu otkako sam otišao. Gledam svaki meč - rekao je.

Drezgić je otkrio da povratak u Srbiju za ANGT Evrolige nikada nije bio pitanje.

- To je bilo planirano od početka i veoma sam srećan što sam kod kuće - rekao je Drezgić i objasnio koliko mu je značilo što je opet igrao za crno-bele.

- Mislim da je to nešto lepo. Volim ovaj klub, volim Partizan.

Yesterday PJ Dozier rockin' @savo_drezgic jersey as he came out to support his team mate 👏#AdidasNGT pic.twitter.com/0TBM1PDK0o

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 3, 2024

Poslednja utakmica Partizanovih klinaca u grupnoj fazi privukla je pažnju jer i sedam igrača iz prvog tima Partizana gledalo ovaj duel. Pi Džej Doužer je čak nosio dres Drezgića.

- Zaista je mnogo značilo! Ne samo meni, već i celom timu. Zaista je bio poseban osećaj kada imaš sedam igrača Evrolige u prvom redu koji vas podržavaju i podržavaju. I želeo bih da im se zahvalim na tome - rekao je Drezgić.

Savo Drezgić će se vratiti na Floridu posle ANGT i igraće sezonu u Sjedinjenim Državama, jasne su mu i dugoročne želje.

- Želja mi je da sa crno-belima igram pred najboljim navijačima na svetu - rekao je Drezgić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.