Ranjeni Partizan traži luku spasa u Dalmaciji

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjeni Partizan traži luku spasa u Dalmaciji

Ni u srećnija vremena za crno-bele, kada su imali tim za Fajnal for Evrolige, utakmice sa Zadrom nisu rezultirale pobedama

Košarkaši Partizana vezali su tri poraza u Jadranskoj ligi, na to je došao i veliki kiks u duelu sa Šarlroa u Ligi šampiona, a sada ih čeka još jedan tradicionalno težak zadatak i neprijateljski teren - Zadar. . >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Samo dva puta od osnivanja Jadranske lige košarkaši Partizana su kao gosti slavili protiv Zadra, a gotovo redovno je hala Krešimir Ćosić, a ranije Jazine bila puna. Gostovanje crno-belih u Zadru uvek je izazivalo veliku pažnju, iz sportskih ali i nekih drugih razloga, pa se i sada očekuje dobro popunjena dvorana.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE MOZZART KLADIONICE ZA MEČ ZADAR - PARTIZAN 

Pored nedavnih poraza, zabrinjavajuća stvar za trenera Partizana Aleksandra Džikića je situacija sa povredama visokih igrača. Od ranije je van stroja Đorđe Majstorović, a dosta problema imaju Uroš Luković i kapiten Novica Veličković.

"Centarska linija nam je prepolovljena. To može da bude dobro, ali i loše. Stalno ponavljam: Koga nema, bez njega se mora. Neka neko drugi iskoristi tu priliku", rekao je trener crno-belih pred odlazak u Zadar.

Kada se na to doda i činjenica da je američki plejmejker Vil Hečer, inače najbolji igrač na početku sezone, u padu forme, jasno je da su Partizanova kola, slodnije govoreći, krenula nizbrdo i da neko jednostavno mora da "povuče ručnu".

Možda je vreme da to bude mladi Vanja Marinković koji igra treću seniorsku sezonu u dresu crno-belih i koji je u protekla dva meseca ipak pokazao napredak i neku konstantu u nastupima i defanzivno i ofanzivno.

Takođe, tu je i Stefan Birčević, reprezentativac Srbije, osvajač olimpijskog srebra i momak koji može mnogo više i od kojeg navijači Partizana to sa pravom i očekuju. Ne bi trebalo zaboraviti ni drugog Amerikanca u timu, Frenka Robinsona koji bi sa 32 godine trebalo da poseduje dovoljno iskustva da pomogne ekipi u ovakvoj nezavidnoj situaciji. Pogotovo što partije koje do sada pruža (3,3 poena po meču u Jadranskoj ligi) ipak ne odgovoraju čoveku koji je doveden da pravi razliku.

A možda bi priliku u situaciji sa povredama o kojoj je govorio trener Džikić mogao da iskoristi Kenan Karahodžić koji je imao skromnu minutažu u dosadašnjem toku sezone, pa još nije ni moguće u potpunosti videti da li on poseduje potencijal koji bi Partizanu doneo dodatnu kvalitet.

Sa druge strane, ni ekipa Zadra ne blista ove sezone, u prvi devet kola pobedila je samo četiri puta, a zanimljivo je da je u poslednja tri meča na svom terenu izgubila u dva navrata. Glavna uzdanica košarkaškog velikana iz Dalmacije je bivši igrač Partizana i Crvene zvezde Ivan Marinković koji ni u jednom od beogradskih klubova nije dobio ili se nije izborio za pravu šansu da pokaže koliko može. Ovaj 23-godišnji momak u dosadašnjem toku sezone na Jadranu prosečno postiže 21,4 poena i hvata 6,7 skokova, što ga svakako čini jednim od najkorisnijih igrača regionalnog takmičenja.

S obzirom da Partizan ove sezone ima hronične probleme pod košem u oba smera, jasno je da će crno-beli, ako pronađu način da zaustave Marinkovića, uraditi pola posla na putu do pobede koja bi im u ovom trenutku značila i mnogo više od dva boda. Utakmica u Zadru igra se večeras od 19 sati.

(FOTO: ABA liga, Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.