Ranili su me dok sam pomagao komšiji

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranili su me dok sam pomagao komšiji

Beograd - U pucnjavi u noći između subote i nedelje u naselju Kamp Partizan, na Adi Ciganliji, M. M. (29) iz Beograda ranjen je u desnu butinu, dok su njegov brat V. M. (23) i komšija N. M. (20) pretučeni kada ih je napala grupa nepoznatih mladića. Pucnjava se dogodila u naselju Kamp Partizan na Adi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ciganliji

- Mladići iz naselja, uglavnom maloletni, kao i obično, okupili su se u kraju. Odjednom se pojavila grupa od desetak nepoznatih momaka od 25 go 30 godina. Bili su naoružani, a došli su iz pravca splavova. Jedan od njih je tom prilikom pucao u vazduh. Po ulasku u naselje prišli su mladićima iz kraja i povikali: „Gde su ključevi!” Ne čekajući da bilo šta kažu, počeli su da ih udaraju drškama od pištolja. Niko ne zna o kakvim ključevima je reč - priča za „Blic” ranjeni M. M., koji je posle ukazane pomoći u Urgentnom centru, na lični zahtev, pušten na kućno lečenje.

On navodi da je najgore prošao N. M., kome je polomljen nos i ima druge povrede na licu.

- Moj brat se tu slučajno zatekao sa drugom. On ima lakše povrede na glavi i rasečena mu je usna - priča ranjeni mladić.

U trenutku kada je desetak mladića napalo njegovog komšiju i brata, M. M. je izlazio iz kuće i krenuo ka prodavnici.

Tragovi krvi na mestu napada

- Pritrčalo mi je nekoliko dečaka iz naselja koji su mu rekli da mi je brat pretučen. Potrčao sam ka mestu gde mi je bio brat, nekih pedesetak metara od kuće. Međutim, prvo sam ugledao komšiju na zemlji. Ležao je krvav i bez svesti. Izvukao sam mu jezik da se ne udavi. Njega su, kao i mog brata, tukli drškom pištolja. Grupa tih mladića vikala je i pretili, mašući pištoljima. Kad su krenuli, posle pet do deset metara, dvojica su se okrenula i ispalila tri hica u mom pravcu, a jedan me je metak pogodio u desnu butinu - priča ranjeni mladić.

Kako kaže, policija i Hitna pomoć brzo su stigle u naselje, a ranjeni su već oko pola dva posle ponoći bili u Urgentnom centru. Žitelji naselja Kamp Partizan na Adi Ciganliji sa kojima smo razgovarali u šoku su zbog napada na mladiće.

- Čula sam galamu i mislila da su se deca posvađala između sebe. Kad sam izašla iz kuće, ispred mene je ležao dečak, a neko je povikao „Izvucite mu jezik da se ne uguši!” Bilo je strašno - kaže Zorica P. iz naselja Kamp Partizan.

Ona navodi da ima dvoje dece, sina od 17 godina i dve godine stariju ćerku.

- Plašim se za njihovu bezbednost. Ovako nešto nikad se nije događalo u našem naselju. Mom sinu je sinoć ukraden motor koji je pozajmio od druga i zbog toga su se dečaci iz kraja okupili kod naše kuće - kaže Zorica P.

Potraga za napadačima

Policija je juče rano ujutru završila uviđaj, a za napadačima se još traga. Razgovarano je sa mladićima iz naselja, ali svi su tvrdili da ne poznaju momke koji su ih tukli i pucali na njih iz pištolja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.