Radojčićeva analiza na Areni - Objasnio zašto je Zvezdin gol bio regularan, baš kao i penal za Radnički u Inđiji! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojčićeva analiza na ''Areni'' - Objasnio zašto je Zvezdin gol bio regularan, baš kao i penal za Radnički u Inđiji! (video)

Analiza koja se čitav dan čekala, da li je sada sve jasno, ili...

Odmah posle sinoćnjeg derbija u Humskoj, koji je Partizan dobio protiv Crvene zvezde sa 2:0, iz crveno-belog tabora počele su da stižu poruke da ih je sudija Jovanović oštetio sredinom drugog poluvremena, kada nije priznao gol Milunovića, pri rezultatu 0:0.

Golman Partizana Vladimir Stojković se potom upitao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << li ljudi koji to tvrde uopšte znaju pravila, a pa se večeras nestrpljivo iščekivalo šta će reći Igor Radojčić, član Sudijske komisije FSS na TV Arena Sport.

On je na početku objasnio šta piše u pravilima, vezano za situaciju kada je Žander bio u duelu sa golmanom Stojkovićem u petercu Partizana.

''Ono što je bitno da prvo objasnimo, zbog nejasnoća koje postoje, kada protivnički igrači mogu da startuju na golmana u petercu.





U pravilima stoji da je lopta pod kontrolom golmana kada je između njegovih ruku, zatim između njegovih ruku i površine zemlje, i ako loptu drži na ispruženoj ruci ili loptu tapka po zemlji. U tim situacijama, golman ne sme biti napadnut, ne sme da se ulazi u duel sa njim'', istakao je Radojčić, a onda na osnovu toga izneo zaključak koji se odnosi na situaciju iz 161. večitog derbija.

''U ovoj situaciji Stojković NEMA kontrolu nad loptom. Igrač ispred njega odigrava glavom, tako da Stojković nije imao kontrolu lopte.





Golman ovde nema neka posebna prava, to je bilo nekad. Golman nema kontrolu nad loptom, igrač odigrava, a pošto golman nema kontrolu, igrač ima pravo da ulazi u duel sa njim. Da je golman Partizana došao do lopte, pa mu je izbijena, onda bi bio prekršaj.







Bitan je i položaj sudije. Kada je lopta krenula iz ugla, sudija je van kaznenog prostora'', istakao je Radojčić.

Zanimljivo je bilo i njegovo viđenje situacije iz Inđije, u vezi dosuđenog jedanaesterca za Radnički, kojim je i rešeno pitanje pobednika. Domaćini su imali mnogo primedbi, ali Radojčić smatra da je penal ispravno dosuđen i da postoji još jedan snimak na kojem se vidi da igrač Inđije rukom odguruje Filipa Kneževića iz Radničkog, ali da taj snimak nije stigao da pripremi za večerašnju emisiju...

--
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Vladimir Stojković

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudijski ekspert: Gol Crvene zvezde bio regularan, Stojković nije imao kontrolu nad loptom

Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2019

Ekspert za suđenje i član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojčić smatra da je duel u vazduhu između Žandera i Vladimira Stojkovića bio potpuno čist i da je Crvenoj zvezdi poništen ispravan pogodak, jer u trenutku kontakta golman Partizana nije kontrolu nad loptom. Radojičić...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.