Radnički se vraća iz Beograda praznih ruku

Izvor: Studnel.com, 03.Mar.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički se vraća iz Beograda praznih ruku

Utakmica odigrana pred praznim tribinama zbog kazne koju je Partizan zaradio u večitom derbiju donela je dobru igru oba rivala, borbenost i pobedu Partizana. Beograđani su u ovom meču dobili sve ono za čime su žudili u prethodnom, pa nakon toga to isto tražili kroz medije napadajući FSS. Postigli su gol iz ofsajda, pa pored toga dobili i penal. Ne treba se umanjivati pobeda crno-belih, ali je očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << da su i te kako uticali na sudije, iako je reč bila o jednom od najboljih arbitara Evrope Miloradu Mažiću. Aca Jovanović je briljirao na svom golu i držao svoj tim u pristojnom zaostatku, ali je Partizan uprkos mnogim diskutabilnim sudijskim odlukama ipak zasluženo pobedio.
Tok meča:
U prvih petnaestak minuta ništa se značajno nije dešavalo. Samo tri minuta kasnije, u 18. minutu Nemanja Mihajlović donosi prednost Partizanu iz prve prave prilike na utakmici. Ova situacija je sporna jer, ukoliko je Saša Lukić dotakao loptu u prostoru za Mihajlovića, onda je Radnički oštećen pošto se Lukić nalazio u ofsajdu. Pokušao je Radnički preko Marjanovića i Bulatovića da dođe do izjednačenja, ali nije imao sreće. Deset minuta nakon postignutog gola Partizan se našao u novoj, sjajnoj prilici, ali je golman Jovanović ostavio Radnički u igri odličnom odbranom. Pred kraj poluvremena šansu je imao Todorović, ali je to bio lak posao za Šaranova. Rezultat na poluvremenu bio je 1:0 u korist domaćina.
Prošlo je nekoliko minuta u nastavku i Partizan dolazi do penala. Radoš Bulatović je zakačio loptu rukom i na belu tačku poslao Mihajlovića, ali je golman Jovanović spasio svoju mrežu i sprečio Partizan da duplira vođstvo. Pet minuta kasnije Partizan se ponovo našao u prilici, ali je Jovanović opet bio na visini zadatka. Taman kad je Radnički počeo da preuzima konce, Stevanović spoljnom desnom overava pobedu i plasman u polufinale. U poslednjim trenucima meča Marjanović je pokušao da smanji prednost, ali ga je golman Šaranov sprečio u tome. Utakmica je završena rezultatom 2:0.
Radnički će 6. marta od 19 časova pred svojim navijačima imati priliku da se revanšira Partizanu, u okviru 25. kola Superlige.
Stadion Partizana, Beograd;
Sudija: Milorad Mažić;
Žuti kartoni: Jovanović, Everton (Partizan); Đuričković (Radnički Niš);
Strelci: Mihajlović u 18. i Stevanović u 80. minutu;
Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (od 73. minuta Brašanac), Stefanović, Mihajlović (od 90. minuta Golubović), Ilić (od 87. minuta Vlahović);
Radnički Niš: Aleksandar S. Jovanović, Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Tomić (od 60. minuta Stevanović), Bogdanović (od 79. minuta Krstić), Đuričković, Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Apostolović, Todorović (od 65. minuta Mrkić).

radnickikuppartizanbeogradporaznissport
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Studnel.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.