RVANJE: Poriču sve optužbe

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RVANJE: Poriču sve optužbe

 
Požurio je pred rudu Rajko Baltić, direktor Rvačkog kluba Partizan, sazvao je konferenciju za medije na kojoj je pokušavao da dokaže koliko su crno-beli momci uspešni i vredni, što mu niko i ne osporava.
Okidač za upaljen alarm na Partizanovom stadionu je incident koji se desio u subotu u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Prve rvačke Lige Srbije u meču između Spartaka i crno-belih, u kome su Subotičani trijumfovali 4:3 i osvojili tuitulu koji su upravo preoteli Beograđanima u direktnom obračunu na strunjači.
Prvoslav Ilić, delegat Lige, podneo je prijavu protiv Boška Kecmana, trenera Partizana, Rajka Baltića, direktora, Predraga Borozana, šefa stručnog štaba i Srđana Klisarića, takmičara. Kako piše u izjavi delegata „Kecman je udario glavnog sudiju Rudolfa Lerinca, dok su ostali članovi crno belih pravili nerede u toku trajanja meča”.
Posle dugačkog Baltićevog uvoda na konferenciji, Željko Trajković, predsednik RSS, najpre je pohvalio kvalitet takmičenja u plej - ofu Lige, mečeve i borace, a zatim se osvrnuo na incident:
Uvek ćemo raditi u skladu sa propisima i zakonima i daću sve od sebe kako bi kaznili počinioce. Nisam znao da će 45 minuta konferencije proteći u predstavljanju lika i dela Rajka Baltića – rekao je Trajković, zatim postavivši pitanje, pokazujući fotografije incidenta.
Da li mislite da Rvački savez Srbije, komesar lige ili delegat, nisu trebali da reaguju na dešavanja u hali!? Na taj način se ne brani sport. Ovo je klasična zamena teza. Postavljati problem kao da neko radi protiv Partizana je vrlo neprijatno. Partizan je bio prvi u Evropi, između ostalog i jer ga je predstavljala reprezentacija u malom, to je bilo za dobro srpskog rvanja.
Prema zakonu, Disciplinksa komisija odlučuje o kaznama i sankcijama.
Imamo disciplinske organe, komisiju, proverićemo sve i utvrditi koje će biti kazne. Ako se ustanovi da neko od tih ljudi koji su suspendovani nemaju odgovornost, ukinuće im se suspenzije – tvrdi Trajković.
Baltić je potom objašnjavao da ne želi da se loša slika proteže u javnosti.
Ne bežimo od krivice, ali se ponosimo likom i delom Partizana!
T. Tanacković
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

I MOSKOVLJANI IMAJU BOGDANOVA

Izvor: Kurir, 10.Dec.2010, 08:39

Imaju novog idola! Navijači Spartaka iz Moskve prekinuli su na 20 minuta meč poslednjeg kola prve faze Lige šampiona protiv Žiline u Slovačkoj. Već u prvom minutu gostujući huligani su na teren počeli da bacaju baklje i dimne bombe, a sudija Kevin Blum igrače oba tima vratio..Imaju novog idola!..Navijači...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.