I MOSKOVLJANI IMAJU BOGDANOVA

Izvor: Kurir, 10.Dec.2010, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I MOSKOVLJANI IMAJU BOGDANOVA

Imaju novog idola! Navijači Spartaka iz Moskve prekinuli su na 20 minuta meč poslednjeg kola prve faze Lige šampiona protiv Žiline u Slovačkoj. Već u prvom minutu gostujući huligani su na teren počeli da bacaju baklje i dimne bombe, a sudija Kevin Blum igrače oba tima vratio

Imaju novog idola!

Navijači Spartaka iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Moskve prekinuli su na 20 minuta meč poslednjeg kola prve faze Lige šampiona protiv Žiline u Slovačkoj. Već u prvom minutu gostujući huligani su na teren počeli da bacaju baklje i dimne bombe, a sudija Kevin Blum igrače oba tima vratio je u svlačionice.

Ovaj scenario je umnogome podsećao na incident iz Đenove kad je meč između Italije i Srbije prekinut zbog divljanja koje je predvodio Ivan Bogdanov. Organizator meča je na ruskom jeziku upozorio Moskovljane da meč neće biti odigran ukoliko huligani ne prestanu sa bacanjem baklji na teren, a apel svojim navijačima su zatim uputili gostujući fudbaleri. Interesantno je da su Rusi u nekoliko navrata skandirali „Kosovo je Srbija“.

Protesti navijača Spartaka podstaknuti su nedavnim ubistvom njihovog druga Jegora Svidrova, a od državnih organa traže da se pokrene istraga povodom njegove smrti. Osim toga, pristalice Moskovljana su za subotu najavile protest, na kojem bi trebalo da se okupi nekoliko hiljada navijača Spartaka.

Žilina gora od Partizana

Fudbalerima Partizana može da bude uteha da nisu najgore prošli u prvoj fazi Ligi šampiona. Iza njih se nalazi slovačka Žilina, koja ima gol-razliku 3:19, dok crno-beli imaju 2:13. To su jedina dva kluba koja su učestvovala u prvoj fazi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja a da nisu osvojila nijedan bod.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.