RADE BASTA DA PODNESE OSTAVKU ODMAH Vučević poslao jasnu poruku: Ponaša se kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 14:19

"RADE BASTA DA PODNESE OSTAVKU ODMAH" Vučević poslao jasnu poruku: "Ponaša se kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan"

Ministar odbrane i predsednik SNS Miloš Vučević kazao da ministar privrede Rade Basta treba da odmah podnese ostavku.

Ministar privrede Rade Basta treba odmah da podnese ostavku, imajući u vidu da se očigledno više ne zalaže za politiku Vlade Srbije, poručio je za Kurir potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << činjenicu da je Rade Basta podržao proteste dela opozicije "Srbija protiv nasilja", zbog čega je i lider njegove stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma rekao da on treba da podnese ostavku, Vučević je poručio da je to najmanje što može da uradi.

Pošto gospodin Basta ne deli iste vrednosti u koje je, bar zvanično, verovao i ne zalaže se više za politiku zbog koje je izabran za člana Vlade, a pre svega zbog narušavanja jedinstva Vlade, najmanje što može da učini je da podnese ostavku. Odmah – naglasio je Vučević za Kurir.

Kako Kurir podseća, Basta je najpre podržao proteste dela opozicije i pozvao sve članove Vlade Srbije da se priključe protestima. Na to je ekspresno reagovao njegov stranački šef Dragan Marković Palma, koji ga je pozvao da podnese ostavku, te poručio da će u suprotnom biti smenjen.

On se ponaša kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan. Te njegove izjave, kao i ova poslednja da bi svi ministri morali da budu na ulici s građanima, više ne mogu da se tolerišu! Basta mora da podnese ostavku na mesto ministra privrede ili će biti smenjen – kazao je, između ostalog, Marković.

No, Basta je ostao pri svome i poručio da neće da podnese ostavku.

Nadležni moraju da me smene. Radim za narod i državu, a od čoveka koji je građanima Srbije rekao pre 10 godina da se patriotizam ne sipa u traktore – toliko. Ništa više neću reći, neka narod sudi na izborima – napisao je, između ostalog, na društvenim mrežama.

Inače, ovo nije prvi i jedini istup Baste koji se kosi sa zvaničnim stavovima Vlade, čiji je član postao na predlog koalicije SPS-JS. On je u žižu javnosti dospeo izjavom da Srbija odmah mora da uvede sankcije Rusiji, ali to nije bilo jedino "soliranje2 ministra privrede.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.