Prva pobeda Vujoševića u CSKA

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Vujoševića u CSKA

Košarkaši CSKA pobedili su na svom terenu Lijetvos Ritas rezultatom 80:61 u prvom kolu regionalne VTB lige.

Ovo je prva zvanična utakmica 'armejaca' pod vođstvom Dušana Vujoševića, koji je letos došao u Moskvu iz beogradskog Partizana.

CSKA je loše počeo utakmicu, posle dva minuta bili su na minus osam (2:10), ali posle tajm-auta Vujoševića stvari su polako došle na svoje mesto i CSKA je ostvario prvu pobedu.

U ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CSKA istakao se Gordon sa 18 poena, Šiškauskas i Smodiš postigli su po 15, a srpski internacionalac Boban Marijanović 11 poena uz osam skokova.

U ekipi iz Litvanije koju vodi Dražen Anzulović najbolji je bio Milko Bjelica sa 14 poena.

"Osećao se pritisak i teško je bilo igrati jer je prva zvanična utakmica. Protivnik je došao da se bori, pokazao odličnu igru u prvom poluvremenu i s razlogom se nadao rezultatu. Na odmoru smo se oporavili od nervoze i u nastavku bili agresivniji, ali nisam zadovoljan igrom. Znamo naše slabosti i trudićemo se da ih popravimo u nedostatku ključnih igrača," izjavio je Vujošević posle utakmice.

CSKA u subotu gostuje Dinamu iz Moskve u utakmici prvog kola ruske Profesionalne košarkaške lige (PBL), a drugi meč u regionalnom takmičenju Moskovljani igraju 31. oktobra sa ukrajinskim Dnjeprom. Posle duela sa Dinamom očekuju ih prijateljski dueli sa Majamijem i Okalohomom.

U VTB, nekada Baltičkoj, ligi igraju ekipe iz osam država, Rusiju predstavljaju CSKA, Uniks i Himki, Litvaniju Žalgiris i Lijetuvos Ritas, Ukrajinu Azovmaš i Dnjepr, a igraju i poljski Aseko Prokom, letonski VEF, estonski Kalev, beloruska ekipa Minsk 2006 i finska Honka.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Litvanija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.