Prilika za prekid crnog niza, Partizan gostuje Žalgirisu koji ne zna pobedu

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prilika za prekid crnog niza, Partizan gostuje Žalgirisu koji ne zna pobedu

Posle dvonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u Top 16 fazi Evrolige, a Partizan u šestom kolu F grupe odlazi na noge Žalgirisu, uz direktan prenos na Sport klubu (SK 1) u četvrtak od 18:45.

Litvanci su jedini tim u ovoj fazi takmičenja bez trijumfa, ali su u prethodna dva kola pokazali da podižu formu. Najpre su u Krasnodaru izgubili praktično dobijen meč protiv Lokomotive (80:75), a onda su u neizvesnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utakmici poraženi u Istanbulu od Galatasaraja (90:83).

U prvom delu elitnog takmičenja ekipa iz Kaunasa je u "Žalgiris Areni" poražena samo od madridskog Reala, dok su u Top 16 u Litvaniji izgubili od Bajerna i Makabija. Žalgiris je spoj mladosti i iskustva, a zvezde tima su oporavljeni Šarunas Jasikevičijus, Kšištof Lavrinovič, Robertas Javtokas, Paulijus Jankunas i statistički najkorisniji košarkaš, Amerikanac Džastin Dentmon.

Partizan na tradicionalno teško gostovanje odlazi bez povređenog Terensa Kinsija i Saše Pavlovića, koji od osmog kola stiče pravo nastupa u Evroligi. U tim se vraćaju Milenko Tepić, Nikola Milutinov i Nemanja Bezbradica, ali ako se uzme u obzir zdravstvena situacija u poslednje vreme jasno je da će ekipa trenera Duška Vujoševića teško prekinuti niz od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

"Žalgiris se plasirao u Top 16 fazu sa pet pobeda, pokazali su da imaju

kvalitet, promenili su koncepciju u odnosu na prethodne godine i sad imaju samo

jednog stranca. Tipični su predstavnici litvanske košarke, mnogo trče i šutiraju,

dobro su popunjeni na svim pozicijama", rekao je Vujošević.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prilika za prekid crnog niza, Partizan gostuje Žalgirisu koji ne zna pobedu

Izvor: Dzungla.org, 12.Feb.2014

Posle dvonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u Top 16 fazi Evrolige, a Partizan u šestom kolu F grupe odlazi na noge Žalgirisu, uz direktan prenos na Sport klubu (SK 1) u četvrtak od 18:45.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Bitka za Kaunas

Izvor: RTS, 13.Feb.2014, 11:36

Žalgiris - Partizan 55:41 (druga četvrtina). Sve povrede i silni problemi koji su zadesili Partizan prethodnih meseci moraju se zaboraviti. Bar na nekoliko sati, jer crno-beli gostuju kod Žalgirisa u šestom kolu Evrolige. Ulog je ogroman - snovi o takmičenju u eliti. Žalgiris i Partizan igraju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.