Povoljan rezultat za „crno-bele“

Izvor: Politika, 29.Jul.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljan rezultat za „crno-bele“

Treće kolo kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona: Steaua – Partizan 1:1 (0:0). - Vulićević doneo prednost u 62. minutu, izjednačio Varela u 81.

Devedeseti minut mogao je da donese pobedu, ali i poraz Partizanovim fudbalerima u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue u Rumuniji. Trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bi da budu zadovoljni jer su postigli gol u remiju od 1:1 (0:0) koji im obezbeđuje prolaz u slučaju da 5. avgusta u Beogradu ne bude golova.

Srpski prvak je 19 minuta imao prednost pred praznim tribinama „Nacionalne arene“ u Bukureštu, posle pogotka beka Miroslava Vulićevića koji je, posle kratkog dodavanja Andrije Živkovića, iskosa sa petnaestak metara precizno šutirao u suprotan ugao golmana domaćih Kožikarua.

Kapiten Steaue Varela koji je propustio da izblokira taj šut okrenuvši leđa, iskupio se u 81. minutu izjednačivši udarcem glavom sa tri metra. Partizanov čuvar mreže Živko Živković se tada sapleo, ali su pre svega defanzivci našeg predstavnika propustili da ometu štopera rivala na prvoj stativi. Svemu je i prethodila greška Ninkovića čiji je faul dao Steaui „skraćeni“ korner sa desne strane, koji je izveo Hamrun.

Priliku da Partizan dovede na prag plasmana u plej-of imao je Darko Brašanac kada se u 90. minutu našao sam na sedam metara od gola nekadašnjeg prvaka Evrope i dobio loptu na volej, ali je loše zahvatio. Zvanja tragičara spasao ga je Živko Živković koji je odmah potom odbranio šut Čipčijua koji je imao takoreći „penal“ pošto je pucao sa pozicije nadomak bele tačke.

Partizan razloga za optimizam ima i zbog igre u velikom delu susreta, u čijem 16. minutu je ostao bez Valerija Božinova zbog povrede zadnje lože. Trener Zoran Milinković zbog toga nije menjao taktiku opreznog fudbala sa puno ofanzivnog potencijala: ušao je takođe centarfor Šaponjić, Andrija Živković je ostao na desnom, a Oumaru na levom krilu.

U utakmici malog broja prilika „crno-beli“ su imali više obećavajućih situacija. Prva na meču zbila se u desetom minutu kada je u kontranapadu Oumaru sa leve strane uputio pas pred gol za Božinova, koji se pored čuvara nije domogao lopte. Najopasniji pokušaj u prvom poluvremenu bio je udarac glavom Jevtovića koji je zaustavio Kožikaru, u sekvenci u kojoj je prethodno odbranio Živkovićev šut iz daljine.

Bez svog kreativca Stančijua koji je izostao zbog povrede, Steaua je, pre finiša, samo jednom kroz igru došla do ozbiljne šanse. Imao ju je u 47. minutu Popa kada je driblinzima na desnoj strani „izbacio“ Petrovića i Fabrisija, pa „otvoreni“ šut sa desetak metara proćerdao šaljući loptu preko gola. Imali su svojih grešaka i drugi u redovima Partizana, poput Balažica u 12. minutu kada je propustio loptu kod centaršuta (prošla predaleko od napadača), ali je ekipa bila u najmanju ruku rame uz rame sa ekipom koja je važila za favorita. Posle prvog meča, reklo bi se da bi bila velika šteta ako Partizan ne prođe dalje, ali mu izvesno neće biti lako.

Stadion: „Nacionalna arena“. Bez gledalaca: Sudija: Blom (Holandija). Strelci: Vulićević u 62. i Varela u 81. minutu. Žuti kartoni: Popa, Varela, Brevel (Steaua), Fabrisio, Petrović (Partizan).

Steaua: Kožikaru 7, Alsena 7, Pap 7, Varela 7, Toška 7, Muniru 6, Brevel 6 (od 75. Tahar -), Hamrun 7 (od 90. Mihalčea -), Čipčiju 6, Popa 6 (od 65. Tudori -), Tade 5.

Partizan: Ž.Živković 7, Vulićević 7, Balažic 7, Fabrisio 7, Petrović 7, Jevtović 7, Babović 6 (od 83. Ilić -), Brašanac 7, A.Živković 7, Oumaru 6 (od 70. Ninković -), Božinov – (od 19. Šaponjić 6).
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Partizan ispustio pobjedu u Bukureštu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015

BUKUREŠT - Fudbaleri Partizana igrali su večeras u Bukureštu protiv ekipe domaće Steaue neriješeno 1:1, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona...Meč je odigran na Nacionalnom stadionu bez prisustva poblike, zbog kazne UEFA domaćem klubu, a sudio je Kevin Blom iz Holandije...Prvak...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.