Posledice Partizanovog pada: Kako se ispada iz Jadranske lige

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posledice Partizanovog pada: Kako se ispada iz Jadranske lige

Prema propozicijama takmičenja, dve poslednjeplasirane ekipe će ispasti iz lige i sledeće sezone neće moći da igraju na Jadranu, bez obzira na plasman u nacionalnim šampionatima

Poraz u Nikšiću od Sutjeske otvorio je za Partizanove košarkaše Pandorinu kutiju jer ih sada očekuje teška borba za opstanak u Jadranskoj ligi.

Navijači Partizana, koliko god se stvari loše odvijale za njihov klub tokom letnje pauze, ipak nisu mogli da očekuju da će ekipa ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lako da potone na dno Jadrana.

Jer, po imenima igrača, ovaj tim izvesno je zaslužuje bolji plasman u regionalnom takmičenju, ali će sada biti prinuđen da u poslednjih osam kola čeka pravi hod po trnj.

Prema propozicijama takmičenja u regionalnoj ligi, dve poslednjeplasirane ekipe će ispasti i sledeće sezone neće moći da igraju na Jadranu, bez obzira na plasman u nacionalnim šampionatima.

Raspored, odnosno imena rivala, u poslednjoj trećini Jadranske lige nikako ne idu na ruku crno-belim košarkašima.

Naime, Partizan ima po četiri domaćinstva i gostovanja do kraja takmičenja. Ekipu Petra Božića u Pioniru očekuju dueli sa Cibonom (10. januar), Crvenom zvezdom (25. januar), Zadrom (6. februar) i Cedevitom (27. februar).

Sa druge strane, Partizanovi košarkaši do kraja ligaškog dela na Jadranu gostuju Krki u Novom Mestu (16. januar), podgoričkoj Budućnost (30. januar), Tajfunu u Celju (13. februara) i ljubljanskoj Olimpiji (5. marta).

Dakle, prava “koska“ za Partizan pošto igra sa tri prvoplasirane ekipe u ligi i najvećim pretendentima na titulu regionalnog šampiona.

Ali, Partizan neće do kraja Jadranske lige da igra samo za sebe i svoju čast, već će se boriti i za to da Srbija zadrži četvrto mesto u ovom takmičenju. Za to je potrebno da srpski klubovi imaju najveći ukupan koeficijent na kraju sezone.

Kako sada stvari stoje, najveći rivali crno-belih u borbi za opstanak biće upravo Sutjeska i Igokea. Od oba tima je Partizan nedavno igubio, s tim što je od Igokee poražen i u Laktašima i u Pioniru.

Kada je u pitanju raspored Sutjeske do kraja takmičenja, Nikšićani dočekuju direktnog rivala Igokeu, Mega Leks, Krku i najveći crnogorski klub Budućnost. Čekaju ih gostovanja skopskom MZT-u, zagrebačkoj Ciboni, Crvenoj zvezdi i Zadru.

Čini se da, poput Partizana, i Igokea ima nešto teži raspored u završnici ligaškog dela sezone. Igosi u završnih osam rundi dočekuju Mega Leks, Cibonu, Crvenu zvezdu i Zadar, a idu u goste Sutjesci, Krki, Budućnosti i Tajfunu.

Naravno, ove sezone Jadranska lige je izuzetno izjednačena, vrlo je mala razlika između timova koji se bore za opstanak i onih koji žele mesto prvi vrhu i plasman u Evrokup sledeće sezone. Upravo iz tog razloga ne bi bilo iznenađujuće da se još neke ekipe, pre svih Metalac, Olimpija, Tajfun i Zadar.

U svakom slučaju, ono što čeka košarkaše Partizana, a i njihove rivala u borbi za opstanak je pre svega paklen mesec januara tokom kojeg će mnoge stvari biti jasnije.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.