Poraz borbenog Partizana, Junajtedu ceo plen

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz borbenog Partizana, Junajtedu ceo plen

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester junajteda sa 1:0 u meču trećeg kola Grupe L Lige Evrope. Ove dve ekipe ponovo igraju 7. novembra u Mančesteru.
Sjajna partija crno-belih u Humskoj. Može se reći – nadigrao je Partizan veliki Mančester, ali izostala je realizacija. Gorak ukus nakon poraza, sudija Romero nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dosudio penal za našu ekipu posle igranja rukom u kaznenom prostoru. Na kraju, crno-beli su ipak poražani, Mančester je odneo sva tri boda i ostao prvi u grupi sa sedam bodova, drugi je Alkmar sa pet, a Partizan treći sa četiri, dok je Astana poslednja bez bodova.

Posle rezervisanog starta na obe strane, borba se rasplamsala. Partizan je imao više od igre, napadao je, tražio šansu, ali napadi su se uglavnom završavali nadomak šesnaesterca protivnika. Pretio je naš predstavnik i iz prekida, ali završnog udarca nije bilo.
Junajted je strpljivo čekao svoju šansu. Prvo je Lingard, posle jedne lepe akcije, pogodio stativu. Na suprotnoj strani uzvratio je Sadik, i on je sa oko 20 metara pogodio stativu.
Kada se očekivalo da se na odmor ode sa nerešenim rezultatom, poveo je Junajted. U 43. minutu, posle starta Miletića u šesnaestercu, Vilijams pada i sudija pokazuje na jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Marsijal.
U drugom poluvremenu Partizan je krenuo po izjednačenje. Ređali su se napadi crno-belih, a idealnu šansu propustio je Suma, tačnije njegov udarac golman Junajteda uspeo je da odbije u polje.
Protivnik se svesno povukao, prepustio inicijativu crno-belima i čekao šansu iz kontranapada. Stvorili su nekoliko šansi, ali bez realizacije.
Partizan je oštećen za čist penal: nakon nabačene lopte, Miletić je odlično skočio, glavom udara loptu koja pogađa u ruku odbrambenog igrača, ali sudija nije pokazao na belu tačku, i, kao i u prethodnoj situaciji kada je posle šuta Natha lopta pogodila u ruku odbrambenog igrača Junajteda, epilog je bio dva žuta kartona za igrače crno-belih.
Pokušao je Partizan da stigne do izjednačenja, stvarao je šanse, ali izostala je realizacija.
Tok susreta:
20.45 – U drugom meču ove grupe AZ Alkmar je pobedio Astanu sa 6:0. 
20.44 – Kraj meča. Partizan – Junajted 0:1.
20.42 – Još nekoliko prilika za crno-beli, ali Junajted se grčevito brani.
20.37 – Pokušaj Natha sa oko 20 metara, lopta odlazi malo iznad prečke.
20.33 – Korner za crno-bele sa desne strane, lopta na peterec, Asano je sjajno zahvatio loptu glavom, ali Romero krajnjim naporom uspeva da odbrani svoj gol.

20.29 – Nova prilika za crno-bele. Sjajano se Sadik izborio za poziciju u kaznenom prostoru, uputio je loptu ka Asanu, međutim, Džons je reagovao u poslednjem trenutku i izbacio loptu u korner.
20.27 – Junajted uspeva da umrtvi igru i na taj način oslobodi se pritiska crno-belih.
20.24 – Pokušaj Sadika sa oko 20 metara, šutirao je iz prve, ali lopta odlazi kraj desne stative.
20.21 – Crno-beli nastavljaju sa naletima. Junajted se totalno povukao.
20.18 – Nova velika šansa za Partizan, centaršut sa leve strane, Miletić je najviši u skoku, uputio je udarac glavom, jedan igrač Junajteda "odbranio" je rukom. Sudija Fernandez je ponovo nem. Protist Miletića, ali i on dobija žuti karton. 

20.17 – Natho je uleteo u šesnaesterac protivnika, šutirao, lopta pogađa jednog igrača u ruku, sudija nije pokazao na belu tačku, protesti Natha, koji dobija žuti karton.
20.14 – Posle nekoliko prilika za crno-bele sevnula je kontra protivnika, ipak odbrana Partizana je uspela da osujeti napad Junajteda.
20.03 – Velika šansa za crno-bele. Suma je posle solo prodora po sredini terena uleteo u kazneni prostor, šutirao, ali je golman Romero uspeo da odbije njegov udarac.

20.02 – Partizan konstantno napada, ima inicijativu.
19.57 – Sadik je odlično krenuo ka golu protivnika, oboren je na oko 20 metarta. Šutirao je Natho, ali lopta odlazi kraj gola.
19.55 – Počelo je drugo poluvreme.
19.41 – U drugom meču ove grupe na poluvremenu AZ Alkmar vodi protiv Astane sa 2:0.
19.40 – Poluvreme. Partizan – Junajted 0:1. 
19.38 – GOL! Junajted vodi sa 1:0. Penal za Mančester. Vilijams je prevario Miletića, koji startuje i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač bio je Marsijal u 43. minutu susreta.

19.37 – Nova prilika za Partizan, Asano je uputio udarac sa oko 14 metara, ali lopta odlazi kraj gola. 
19.36 – Sjajan udarac Sadika sa oko 25 metara, ali je stativa sprečila Partizan da povede.

19.35 – U drugom meču ove grupe AZ Alkmar vodi protiv Astane sa 1:0.
19.33 – Velika gužva pred golom Partizana, lopta dolazi do Lingarda na sredini, koji šutira sa ivice šesnaesterca i pogađa stativu. Sreća je bila uz našu ekipu. 
19.31 – Udarac Tošića iskosa sa desne strane sa oko 20 metara, lopta odlazi kraj leve stative. 
19.30 – Novi korner za Partizan, Tošić je uputio centaršut, ali je odbrana Junajteda ponovo izbacila loptu u korner. 
19.28 – Sada crno-beli preuzimaju inicijativi, konstantno su pred kaznenim prostorom protivnika, ali svi prilazi golu Junajteda su zatvoreni. 
19.25 – Sadik je oboren na skoro 30 metara od gola Junajteda. Slobodan udarac izveo je Natho, tražio je Sadika u šesnaestercu, ali je odbrana protivnika dobro reagovala.
19.20 – Obe ekipe deluju dosta rezervisano na terenu. Čeka se greška protivnika. Junajted je preuzeo inicijativu i sada gosti više prete.
19.10 – Prva prilika i za Junajted, nešto slično kao i prilikom centaršuta Tošića. Sada je slobodan udarac sa desne strane izveo Mata, na suprotnoj strani pronašao je zaboravljenog Mektomineja, koji je uputio udarac i zatresao spoljni deo mreže.
19.07 – Posle deset minuta igre nema većih uzbuđenja pred oba gola. Crno-beli nešto agilniji, više drže loptu u svom posedu.
19.03 – Prva prilika za crno-bele. Tošić je iz slobodnog udarca centrirao sa desne strane, tražio je Sadika, koji je na drugoj stativi uspeo da zahvati loptu glavom, ali je bio u lošoj poziciji.
18.55 – U isto vreme počeo je i drugi meč ove grupe Alkmar – Astana.
18.55 – Počeo je meč u Humskoj.

18.50 – Tribine su ispunjene do poslednjeg mesta. Sjajna atmosfera na stadionu Partizana. Igrači u pratnji sudija izašli na teren.

18.40 – Popunjavaju se i poslednja mesta na stadionu Partizana. Sve je spremno za početak utakmice.

18.30 – Još 30 minuta do početka meča.

18.25 – Navijači pristižu na stadion Partizana. Velika gužva na Auto-komandi i oko stadiona.

18.20 – Poznati su sastavi timova:
Partizan: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Natho, Asano, Suma, Tošić, Sadik.
Mančester junajted: Romero, Van Bisaka, Džons, Megvajer, Roho, Vilijams, Mektominej, Garner, Mata, Marsijal, Lingard.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još pola sata, stadion skoro pun!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2019

Pogledajte fotografije sa lica mesta...Partizan uskoro počinje svoju utakmicu trećeg kola Lige Evrope protiv Mančester junajteda, a stadion je skoro pun...Ušli su i navijači Mančester junajteda koji će biti smešteni u posebnom delu na severu, a sve ostale tribine su skoro popunjene...Pogledajte...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan izgubio od Mančester junajteda golom iz penala

Izvor: Beta, 24.Okt.2019

Fudbaleri Partizana izgubili su danas od Mančester junajteda sa 1:0, u trećem kolu Grupe L Lige Evropa.Strelac u Beogradu bio je Antoni Marsijal iz penala u 43. minutu.Partizan ima četiri boda, jedan manje od AZ Alkmara, tri od Junajteda, a četiri više od Astane.Junajted je u prvih pola sata kontrolisao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.