Izvor: TvojPortal.com, 06.Okt.2012, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Partizana u Zagrebu

Tvoj portal
Košarkaši Partizana poraženi su od Cibone u Zagrebu u trećem kolu regionalne ABA lige sa 80:72 (22:18, 24:24, 16:12, 18:18).
Ovo je prvi poraz ’crno-belih’ i prva pobeda zagrebačke ekipe u dosadašnjem toku takmičenja.


Najefikasniji košarkaš Partizana bio je Vladimir Lučić sa 25 poena. Ovo kapitenu ’crno-belih’ bio prvi meč posle povrede koju je zadobio pre dva meseca u dresu reprezentacije Srbije. Bertans i Musli su ubacili po 9, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Milosavljević 8, a Vesterman 7.
U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Žižić sa 20 poena, dok su Stroberi i Zubčić ubacili po 13.
Domaći su dobro otvorili i meč i trojkama Kartera stigli do šest poena prednosti. U prvih pet minuta Partizan je ubacio samo 5 poena, Gordon je brzo ušao u problem sa ličnim greškama, zaradivđši treću u prvoj četvrtini. Košarkaši Cibone su nastavili sa dobrom igrom i stigli do deset poena prednosti. Njihovu seriju prekinuo je Bertans pogotkom za tri poena.
U prvoj četvrtini poene za Partizan su postizali Bertans, Tomas i Lučić, a u samom finišu se u listu strelaca trojkom upisao i Đekić.
Klupa Cibone zaradila je tehničku grešku, to je iskoristio Lučić i sa pet poena doveo Partizan u vođstvo. Međutim i klupa ’crno-belih’ zaradaila je istu kaznu, pa su zagrepčani ponovo prešli u vođstvo. Igralo se poen za poen, pa je druga četvrtina završena nerešeno 24:24, ali je Cibona zadržala predonst od četiri poena, koju je stekla u prvih deset minuta.
Nešto manji broj poena postignut je u trećoj četvrtini, ali je Cibona održavala prednost, najviše zahvaljujući poenima Stroberija, promašajima i izgubljenim loptama Partizana.
I četvrta četvrtina je završena nerešeno 18:18, zagrepčani su ponovo imali deset poena prednosti, pa sjajna igra Lučića i poeni Milosavljevića nisu bili dovoljni da se 'crno-beli' rezultatski vrate u igru.
U narednom meču Partizan dočekuje Široki, 14. oktobra.

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

ABA: Poraz Partizana u Zagrebu

Izvor: medio.rs, 07.Okt.2012, 01:32

Košarkaši Partizana poraženi su od Cibone u Zagrebu u trećem kolu regionalne ABA lige sa 80:72 (22:18, 24:24, 16:12, 18:18).

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.