Poraz Partizana od Trenta na startu Evrokupa

Izvor: RTS, 03.Okt.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Partizana od Trenta na startu Evrokupa

Trent – Partizan 82:73. Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Trent u Italiji na startu sezone Evrokupa. Crno-beli u drugom kolu dočekuju Zenit, meč je na programu narednog utorka od 20.00 časova.
Crno-beli su poraženi u prvom meču Grupe C Evrokupa od Trenta u Italiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan je dobro odigrao samo prvu četvrtinu. Sredinom druge protivnik je preuzeo kontrolu igre. U drugom poluvremenu Trent je u serijama sticao prednost i na kraju stigao do zasluženog trijumfa.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vanja Marinković koji je postigao 19 poena. Pejdž je dodao 16, a dvocifren je bio još i Lendejl sa 11. Kod pobednika Radičević je postigao 15 poena, Forej i Marbl su dodali po 14, a Gomes 12.
Crno-beli su dobro počeli utakmicu, bili su agresivni u odbrani, a Marinković i Lendejl su trojkama pravili velike probleme domaćinu.
Pred kraj druge četvrtine Partizan je imao prednost od devet poena, a tada je dosuđen nesportski faul Gagiću i Trento je za dva minuta napravio seriju 9:0 i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom.
U nastavku je Partizan pao, nije više bilo koncentracije u odbrani, ni preciznosti u napadu i Trento je preuzeo inicijativu i vođstvo, koje do kraja nije ispuštao.
Partizan će u drugom kolu dočekati Zenit iz Sankt Petersburga. Susret je na programu narednog utorka od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".  

Tok meča:
22.24 - Kraj meča. Trent - Partizan 82:73. Partizan je prišao na 62:61. Međutim, Trent novom serijom od 7:0, ponovo povećava prednost. Pri rezultatu 69:61 ušlo se u poslednjih pet minuta susreta. Protivnik je potom došao do najveće prednosti od plus 10. Do kraja meča crno-beli nisu uspeli ugroze pobedu domaćina. Poslednju četvrtinu Trent je dobio sa 20:14.
21.57 - Kraj treće četvrtine. Trent - Partizan 62:58. Košrkaši trenta su u nastavku iskoristili prazan period u igri crno-belih i serijom od 11:0 stekli devet poena prednosti - 57:48. U finišu Partizan je uspeo da ublaži prednost protivnika i priđe na minus četiri. Treću četvrtinu trent je rešio u svoju korist sa 19:15.
21.17 - Kraj druge četvrtine. Trent - Partizan 43:43. Trent je povezao redove i u drugom periodu uspeo da smanji prednost Partizana na 29:28, a potom i na 31:30. Crno-beli vraćaju plus devet - 43:34. Protivnik je ponovo zapretio i serijom od 9:0 stigao do izjednačenja. Drugu četvrtinu Trent je dobio rezultatom 26:19.
20.52 - Kraj prve četvrtine. Trent - Partizan 17:24. Košarkaši Partizana odlično su ušli u meč. Od samog starta crno-beli su stekli prednost, koja je konstantno rasla. Poveo je Partizan sa 19:10 i prednost čuvao do kraja četvrtine.
20.30 - Počeo je meč ...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Partizan počinje Evrokup, prva "stanica" Italija

Izvor: B92, 03.Okt.2018

Košarkaši Partizana će novu sezonu u Evrokupu početi duelom u Italiji sa ekipom Trenta.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.