Nova vest
Košarka

Sreda, 03.10.2018.

11:31

Partizan počinje Evrokup, prva "stanica" Italija

Košarkaši Partizana će novu sezonu u Evrokupu početi duelom u Italiji sa ekipom Trenta.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan počinje Evrokup, prva
Foto: Starsport

Crno-beli meč u Italiji protiv ekipe za koju nastupa pozajmljeni igrač Crvene zvezde Nikola Jovanović počinju u 20.30.

Trener košarkaša Partizana Nenad Ccanak izjavio je da će ekipa učiniti sve da bude konkurenta za prolazak u Top 16 fazu.

"Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo, jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentni za prolaz u Top 16. Naš sutrašnji rival, ekipa Trenta, ima dobro ukomponovan sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu i ima kontinuitet u radu. Sa naše strane, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba protiv Cedevite, naročito iz prvog poluvremena, potvrdimo u Italiji", istakao je Čanak.

Centar crno-belih Djordje Gagić takodje veruje u mogućnosti ekipe Partizana.

"Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje, samim tim se od nas očekuje da budemo na višem nivou. Uz maksimalnu požrtvovanost i angažovanje, verujem da ćemo biti ravnopravan rival svima. Sutra nas očekuje prvi meč, ponovo na gostujućem parketu, ali ja sam ubedjen da smo u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred", naglasio je Gagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve