Počinje suđenje za ubistvo Tatona

Izvor: Politika, 21.Apr.2010, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje za ubistvo Tatona

BEOGRAD –Suđenje petnaestorici navijača „Partizana” optuženih zbog učešća u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u septembru prošle godine u centru Beograda pred utakmicu Partizan -Tuluz, trebalo bi da počne danas u Višem sudu u Beogradu.

Izuzev jednog od vođa navijačke grupe „Alkatraz” Đorđa Prelića (25) i Dejana Puzigaće (28) kojima će se, zbog bekstva, najverovatnije, suditi u odsustvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svi ostali optuženi su u pritvoru.

U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), vođa navijačke grupe „Iridućibili” Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa „Alkatraza”, i, za sada, nepoznati vođa grupe „Rebels”.

Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge, za sada, nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.

Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da mobilnim telefonima koordiniraju napad na francuske navijače i svima su saopštili da se oni nalaze u „Ajriš pabu” na Obilićevom vencu.

U optužnici se navodi i da su okrivljeni i, za sada, nepoznati počinioci počeli da lome inventar u kafiću i da su zatim sustigli Tatona, tukli ga pored garaže, a potom bacili niz stepenice.

Tokom suđenja očekuje se i svedočenje zaštićenih svedoka, koji su saslušani u istrazi, ali se njihov identitet iz razloga bezbednosti neće saopštavati, a javnost će biti isključenja sa glavnog pretresa.

Zbog krivičnog dela teško ubistvo, sudiće se Preliću, Puzigaći, Markoviću Grkoviću, Suvajcu , Jovanu Karbiću, Draganu Tomasoviću, Milanu Vujoviću, Branimiru Četniku, Stefanu Veličkoviću, Milanu Tarlaću, Bojanu Matijeviću, Stepi Petroviću i Dejanu Stankoviću.

Optužnica tereti okrivljene da su kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona Sinklera Petera Brisa.

Okrivljeni Vladimir Bošković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Taton je brutalno pretučen 17. septembra 2009. godine pred utakmicu Partizan -Tuluz, a desetak dana kasnije u bolnici u Beogradu preminuo je od posledica povreda.

Tanjug

[objavljeno: 21/04/2010]
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo suđenje za ubistvo Brisa Tatona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2010

Posle više od pola godine od ubistva pred Višim sudom u Beogradu počelo je suđenje za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona. Početak suđenja grupi od 14 okrivljenih za teško ubistvo bio je u znaku negiranja krivice dvojice optuženih

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Počelo suđenje zbog ubistva Tatona

Izvor: B92, 21.Apr.2010

Beograd -- Suđenje za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona je počelo pred Višim sudom u Beogradu...Grupa od 14 optuženih okrivljena je za teško ubistvo, dvojica su u bekstvu a jednom se sudi sa slobode. Na početku suđenja, prva dvojica optuženih koji su se izjašnjavali...

Nastavak na B92...

Dragišić: Sankcije za incidente

Izvor: B92, 21.Apr.2010

Beograd -- Docent na Fakultetu za bezbednost Zoran Dragišić je ocenio, povodom nereda na stadionima, da je važno da se svaki incident kazni... Ocenivši da je policija imala uspeha i uradila dobar posao kada je uhapsila osumnjičene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u septembru u Beogradu,...

Nastavak na B92...

Nismo usmrtili brisa Tatona

Izvor: Kurir, 22.Apr.2010, 02:02

BEOGRAD - Nisam ubio Brisa Tatona! Spreman sam da izađem na oči njegovim roditeljima i da im kažem da nisam ubio njihovog sina! Ako treba, i ja ću da skočim sa mesta sa kog je on pao, jer mi gore kazne od ove nema! Ovako se juče branio Ivan Grković (27), optužen da je sa još 13 navijača Partizana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.