Petnaest najboljih fudbalskih akademija, samo jedan tim sa Balkana!

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaest najboljih fudbalskih akademija, samo jedan tim sa Balkana!

"Bleacher report" je objavio spisak 15 najboljih klubova kada gledamo rad sa mladim kategorijama.

Popularni medij "Bleacher report" je objavio listu od 15 najboljih fudbalskih akademija u poslednjih desetak godina, radi se o akademijama koje su proizvele najbolje igrače današnjice.

Gde je tu Srbija?

Partizan i Crvena zvezda su poznati kao klubovi koji su proizveli veliki broj igrača koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << danas igraju u Ligama petice, ali nisu među 15 najboljih.

Ipak, tu se nalazi Dinamo Zagreb, jedini je klub iz našeg okruženja jer je proizveo igrače poput Luke Modrića, Matea Kovačića, Vrsaljka, Lovrena, Badelja, Pjace, Kramarića...

Evo i kompletne liste:

15. Fejenord

14. Anderleht

13. Valensija

12. Dinamo Zagreb

11. PSŽ

10. Monako

9. Benfika

8. Real Madrid

7. Bajern

6. Ajaks

5. Sporting

4. Lion

3. Šalke

2. Atletiko Madrid

1. Barselona


Barselona se nalazi na prvom mestu jer ima najviše igrača svetske klase koji su prošli njihovu školu, poput Lionela Mesija, Busketsa, Alkantare, Reine, Bartre, Inijeste, Deulofeua, Pedra, Pikea, Albe...

Listu sa igračima možete videti OVDE.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.