Petar Božić o  pojačanjima, poređenju sa Željkom Obradovićem, novom kapitenu Partizana...

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Božić o pojačanjima, poređenju sa Željkom Obradovićem, novom kapitenu Partizana...

"Ja sam tek na početku karijere, presrećan sam zbog toga što me pominjete u istoj rečenici sa Željkom Obradovićem, ali daleko sam ja od tog nivoa", rekao je mladi strateg

Nova sezona, nova uprava, novi igrači, novi stručni štab. Partizan je okrenuo potpuno novi list u prebogatoj klupskoj istoriji, zatvorio poglavlje sa najtrofejnijim stručnjakom Duškom Vujoševićem i u najtežem trenutku do sada rešio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da angažuje Petra Božića. Preveliki zadatak za tako mladog i neiksusnog stručnjaka, reći će mnogi, ali nekadašnji kapiten crno-belih nije klonuo duhom, već je čvrsto rešio da se uhvati u koštac sa problemom.

Za početak, Božić je otkrio da je Vanja Marinković novi kapiten Partizana, a zatim je pažljivo saslušao konstataciju novinara da je Vlade Jovanović bio samo senka Duška Vujoševića, kao i da je pritisak bio preveliki. Odgovor je bio brz i efikasan:

"Tajming mog dolaska jeste loš, ali ja sam se spremao za ovo i želeo sam da jednog dana budem trener Partizana. I za mene se sve ovo potpuno iznenada desilo. Ja mogu samo da kažem da ću znanjem i umećem koje posedujem da iskoristim u svim situacijama i ja sam maksimalno spreman za sve što nas očekuje, kao i moji igrači i saradnici. Biće nam teško, ali znate kako kažu - ništa dobro ne dolazi lako i brzo", rekao je Božić novinarima u dvorani Pionir.

Nešto stariji novinari prisetili su se Željka Obradovića, koji je praktično iz patika ušao u trenerske vode i postao jedan od najboljih trenera svih vremena. Da li je i Petar Božić "šampionskog kova"?

"Ja sam tek na početku karijere, presrećan sam zbog toga što me pominjete u istoj rečenici sa Željkom Obradovićem, ali daleko sam ja od tog nivoa. Ispred mene je mnogo izazova i stvari i nadam se da ću uspeti da potvrdim neka očekivanja koja su postavljena. Za sada sam samo fokusiran na ono što se trenutno dešava, a to je utakmica sa Metalcem u Valjevu", poručio je Božić i odmah se prebacio na tematiku prvog rivala u novoj sezoni.

"Metalac je prošle sezone jako prijatno i očekivano iznenadio, igrao je odličnu košarku, a što je najbitnije - zadržan je kostur tima i dovedena su dobra pojačanja. Kvalitet je prikazan u pripremnom periodu, a pritom Metalac nas čeka na svom terenu. Mi smo jako srećni što su nam se priključili Kosta Perović i Aleksandar Cvetković, ali moraće da prođe vreme dok se oni naviknu na saigrače i saigrači na njih. Mi na gostovanje idemo da damo sve od sebe i videćemo za koliko je to dovoljno".

CVETKOVIĆU I KOSTI TREBA DATI VREMENA

Dosta se ovih dana pričalo o novim igračima u klubu, dolascima iskusnih igrača, čak i američkih igrača, ali i još jednog iskusnijeg trenera, koji bi pomagao stručnom štabu.

"Za sada ovo je tim koji će početi sezonu, a da li će biti novih pojačanja ili ne - zavisi od mogućnosti kluba. Mi tražimo igrače i spremno čekamo zeleno svetlo kluba kako bismo krenuli u akciju. Moja ideja jeste da se popuni ekipa na još nekim pozicijama, ali videćemo šta će biti, ako se išta desi".

Od samog starta sezone Parni valjak očekuje izuzetno težak raspored (gostovanja Metalcu i Megi, potom meč sa MZT-om u Pioniru, putovanje Igokei...).

"S obzirom da je kompletiranje tima tek sad urađeno, jasno je zašto se ekipe spremaju po dva meseca za novu sezonu. Tu prolaze periodi fizičkih priprema, kondicionih, taktičkih, kontrolnih utakmica... Sad ne mogu ni ja da tvrdim da ćemo biti u formi oko Nove godine i da ćemo tada praviti rezultate koje želimo. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo ići korak po korak, a onda ćemo graditi igru preko utakmica. Želja je da idemo u pravcu koji smo zacrtali, ali videćemo da li će za to biti potrebno mesec ili tri meseca", zaključio je Božić.

(Foto MOZZART Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.