Izvor: Radio 021, 17.Feb.2020, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu u Nišu, posle produžetka, pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6).

Crveno-beli su 17,5 sekundi pre kraja regularnog dela meča imali pet poena prednosti, ali su dozvolili da ekipa Andree Trinkijerija izbori produžetak i potom slavi u dramatičnoj završnici.

Poenima Pejdža >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Partizan je prišao na minus tri 17,5 sekundi pre kraja meča, Davidovac je dva puta bio precizan sa penala, a Pejdž još jednom vraća Partizan u život trojkom za 78:76, osam sekundi pre kraja.

Zbog faula Pantera, crno-beli su imali poslednji napad, u kom je Gist faulirao Pejdža koji je sa linje za slobodna bacanja pogađa oba puta za dodatnih pet minuta igre.

Posle minut i po igre u produžetku prva do koša je došla Zvezda, kada je precizan bio Gist, a na 80:80 izjednačio je Jaramaz, koji postiže još pet poena za novo vođstvo crno-belih.

Zvezda se sa četiri penala vratila na minus jedan, a Beron je promašio trojku 14,5 sekundi pre kraja produžetka.

Faul Štimca nad Mozlijem doneo je dva bacanja, koja nije ubacio. Trifunović je potom iznudio faul Brauna u napadu, promašio je oba bacanja, ali Zvezda nije imala vremena za napad, pa je Partizan dodao do novog trofeja.

"Moja ekipa nije želela da izgubi, nije bilo puno velike i lepe košarke, već želje da ne izgubimo. Borili smo se, grebali noktima i zubima, čestitke igračima i navijačima", izjavio je trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kup Radivoja Koraća – finale

Izvor: Megafon.co, 17.Feb.2020

Žućkova levica treći put za redom pripala je Partizanu. Kup Radivoja Koraća Partizan je osvojio nakon što je u finalu savladao Crvenu Zvezdu sa rezultatom 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 6:7). Kako je bilo, pogledajte na našim fotograijama.. Kup Radivoja Koraća 2020

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.