Partizanov vapaj: Birajmo - razum ili propast!

Izvor: Sportske.net, 21.Avg.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov vapaj: "Birajmo - razum ili propast!"

Klub iz Humske apeluje na svoje navijače.

FK Partizan se danas oglasio veoma bitnim saopštenjem za svoje navijače u jeku kazne UEFA zbog rasističkih ispada na utakmici sa Malatijom pod naslovom "Birajmo – razum ili propast!"

Čitavo saopštenje možete pročitati na sajtu kluba.

"Fudbalski klub Partizan, u jednom teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trenutku kada smo shvatili da ćemo se za grupnu fazu Lige Evrope u četvrtak boriti na našem stadionu bodreni samo od strane naših najmlađih navijača (a i to je bolje od potpuno praznih tribina) koristi ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio UEFA."

"Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu, a mi vam je prezentujemo u originalnoj verziji na engleskom jeziku."

"FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub."

"Molimo na kraju i sve medije da prenesu ovu inicijativu FK Partizan, na čemu se unapred zahvaljujemo",
stoji između ostalog u saopštenju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

APEL Partizana: URAZUMITE SE, inače NEMA EVROPE!

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019

Fudbalski klub Partizan na svom sajtu podelio uputstva o ponašanju navijača na utakmicama koje je priredila organizacija FARE, čiji predstavnici alarmiraju UEFA čim primete nešto sporno...Stotine hiljada evra slilo se u kasu Evropske fudbalske unije (UEFA) poslednjih desetak i više godina na ime...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.