Partizanov novi semafor u funkciji početkom novembra

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Okt.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov novi semafor u funkciji početkom novembra

Crno-beli će u narednom periodu dobiti novi semafor. Direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović objasnio je detalje oko nabavke izrade i montaže:

– Semafor je trebao da bude nabavljen za evropska iskušenja. Pošto nismo uspeli da se plasiramo odložilo smo nabavku. Nešto kasnije počeli smo da radimo na tome, pronašli smo proizvođača. Očekujem da će nam dostaviti semafor oko 15. oktobra.
Proizvođač Led displeja je kineska kompanija SHENZHEN SUNCEN HI-TEC CO. LTD, koja je svoje reference stekla izvanredno obavljenim poslom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Novi Displej je iste veličine kao i stari (66 kvadrata), težine četiri tone sa ekranom od 259.000 piksela. Utakmica Partizan – Rad je ujedno i označila ‘rastanak’ sa starim semaforom, pošto je ‘veteran’  poslednji put zasvetleo na južnoj tribini.  
– U narednim danima uklonićemo stari semafor. Montaža novog će trajati sedam dana. Prognoze su da će novi biti u upotrebi oko petog novembra – istakao je Stepanović.
Ubrzo po izgradnji tadašnjeg stadiona JNA, tačnije 1. aprila 1957. godine, na njemu je ’osvanuo’ i semafor, koji je u to vreme bio čudo tehnike, a izradila ga je čuvena elektronska kompanija – Videoton. Koliko je tehnički bio dobro urađen svedoči i podatak je i dan-danas u upotrebi, a to je skoro 55 godina.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Partizanov novi semafor u funkciji početkom novembra

Izvor: Utakmica.rs, 10.Okt.2011

Crno-beli će u narednom periodu dobiti novi semafor. Direktor stadiona Partizana Аleksandar Stepanović objasnio je detalje oko nabavke izrade i montaže: – Semafor je trebao da bude nabavljen za evropska iskušenja. Pošto nismo uspeli da se plasiramo...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.