Partizanov ispit na „Čairu”

Izvor: Politika, 15.Avg.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov ispit na „Čairu”

„Crno-beli” večeras gosti Radničkog (19 č), a trener Nikolić naglašava da navijače ne zanima da li su igrači primili plate, nego šta pokazuju na terenu

Na 125. gostovanje u jubilarnom 250. kolu srpskih prvenstava fudbaleri Partizana odlaze nakon burne „radne” nedelje. Posle trijumfa u malom gradskom derbiju protiv Voždovca na Vračaru (3:1), slobodnog dana, pa jednodnevnog štrajka i sastanaka s članovima uprave na kojima im je obećana isplata do >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kraja ovog meseca, „crno-beli” su večeras od 19 časova gosti Radničkog na Čairu.

Pre godinu dana u duelu ovih rivala u Nišu nije bilo pogodaka, dok je Partizan prethodna tri susreta na „Čairu” dobio sa po 4:0, a punih 18 godina na ovom stadionu nije primio gol. Od 40 utakmica dobio je 15, Radnički devet, uz 16 remija i gol-razliku 53:31.

Pred drugo „vezano” gostovanje šef stručnog štaba „crno-belih” Marko Nikolić naglašava da ih neće zavarati hvalospevi koje im je uputio iskusni trenerski vuk Dragoslav Stepanović:

– U Nišu nas očekuje inspirativan fudbalski ambijent, ispunjen stadion u večernjem terminu i iskusan protivnik, sa najiskusnijim trenerom u ligi. Sigurno je da će oni želeti da poprave utisak iz prvog kola i probaju da osvoje prva tri boda ili jedan. Naš cilj je jasan – pobeda. Dobro je da je konkurencija u timu jača, pošto se Darko Brašanac vraća nakon kazne zbog kartona. Novajlije Ivan Petrović i Nenad Marinković nisu fizički spremni za veću minutažu. Mladi Miladin Stevanović, Andrija Živković i Danilo Pantić i dalje imaju problema sa mišićnim povredama, koje su doneli iz reprezentacije.

O finansijskim problemima nije želeo da priča:

– Momci su jedinstveni i to je za pohvalu. Međutim, samim tim su preuzeli na sebe obavezu više. Zajedno odlučni, jasni i precizni, moramo da budemo na terenu. Njihova lojalnost klubu je ono na šta sam ponosan. Do pre par dana su nosili u sebi veliki teret i sada su rasterećeni. Navijača ne zanima da li su igrači primili plate ili nisu, kao i da li imaju neke druge probleme. Kad počne utakmica igrač Partizana mora da pruži maksimum za pobedu kluba.

Za štopera Branislava Trajkovića na kojeg više ne računa, kazao je:

– Mislim da će se rešenje naći u narednih desetak dana, jer se, nažalost nas trenera, najveći posao u prelaznom roku radi između 15. avgusta i 1. septembra.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 16.08.2014.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Štrajk

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.