Partizan znatno gore prošao - evo zašto! Crno-beli mogu da pribegnu španskoj taktici, ali SIGURNO to neće uraditi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 18:34

Partizan znatno gore prošao - evo zašto! Crno-beli mogu da pribegnu "španskoj" taktici, ali SIGURNO to neće uraditi

Žoc sa suženim rosterom ide po čudo u trećem meču. A samo on to može da izvede!

Evroliga je i zvanično donela odluku o kaznama za Real Madrid i Partizan, nakon incidenta koji se dogodio na kraju druge utakmice u Madridu. Jasno je da je Partizan gore prošao.

Geršon Jabusele (Real Madrid) suspendovan je na pet utakmica.

Kevin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Panter (Partizan) suspendovan je na dva meča.

Gabrijel Dek (Real Madrid) suspendovan je na jednu utakmicu.

Matijas Lesor (Partizan) suspendovan je na jednu utakmicu.

Jabusele je tokom regularnog dela sezone odigrao 29 utakmica, od čega je 16 započeo u startnih pet. U proseku je za 24 minuta na parketu postizao 9,7 poena i imao četiri skoka.

Dek je jedini koji je kod Ćusa Matea igrao preko 25 minuta u proseku i to na 30 mečeva od čega 22 od starta. U proseku je imao 12 poena i 5,4 skokova.

Kada pogledamo plej-of seriju sa Partizanom, vidimo da Dek u proseku ima 16 poena uz preko 70 odsto šuta iz igre. Jabusele ima 8,5 poena i četiri skoka uz gotovo 10 minuta više na parketu.

Čini se da je španski tim pretrpeo ozbiljan udarac, ali teško da može da se poredi sa onim Partizana koji neće moći da računa na Kevina Pantera, Matijasa Lesora i možda Dantea Egzuma – tri ponajbolja igrača ekipe. Pogotovo kada uporedimo dužinu klupa dva tima, Real ima ogromnu prednost.

U trećem meču serije Partizan neće moći da računa na Lesora i Pantera. Ukoliko dođe do četvrtog, Lesor se tada vraća, a kapiten crno-belih bi tada odradio poslednji susret suspenzije.

Ukoliko četa Željka Obradovića napravi podvig i savlada Madriđane već u utorak bez pomoći barem Lesora i Pantera, to može u neku ruku biti mač sa dve oštrice. Tada bi se kazna za Pantera prenela na fajnal-for i u polufinalu Evrolige crno-beli bi nastupili bez kapitena.

Naravno, Partizan nema španski mentalitet i sigurno se neće baviti nikakvim sličnim kalkulacijama, već će Obradovićevi izabranici u utorak ostaviti i poslednju kap znoja na parketu da vrate Realu za sve nevolje u kojima su se našli. A i slađe bi bilo sa polovičnim sastavom uputiti završni udarac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.