Partizan želi na 7/7, Primorska traži osvetu

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan želi na 7/7, Primorska traži osvetu

Košarkaši Partizana gostuju Primorskoj u drugom kolu ABA lige.

Crno-beli će pokušati da upišu sedmu pobedu iz isto toliko mečeva ove sezone, posle osvajanja ABA Superkupa i uvodnih pobeda u Evrokupu i ABA.

Sa druge strane, Primorska će odigrati četvrti meč protiv "večitih" rivala iz Srbije u samo šest utakmica.

Slovenački klub je u Superkupu pobedio Crvenu zvezdu, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubio od Partizana, da bi se nešto kasnije u prvom kolu ABA lige sastao sa crveno-belima i doživeo poraz.

U međuvremenu tim iz Kopera je ostvario dve pobede u slovenačkom prvenstvu.

Trener crno-belih veruje da je pred njegovim sastavom teška utakmica.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv rivala koji nije puno menjao tim u odnosu na prošlu godinu i koji je dobro uigran. Uostalom, videli smo i nedavno, tokom Superkupa, da je to ekipa koja je itekako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom svih 40 minuta", izjavio je Trinkijeri.

Primorska je u Superkupu pokazala da nije naivna ekipa, izbacila je Zvezdu, ali je od Partizana izgubila sa 14 razlike. Danas (18.00) čeka crno-bele u ABA ligi, a kvota na dvojku je 1,55, dok trijumf domaćina „plaća" 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Primorska - Partizan.

Kapiten ekipe očekuje "još težu" utakmicu od one u Zagrebu.

"Primorska je i prošle sezone i na početku ove pokazala koliko može da bude nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Iako smo u Zagrebu igrali sa njima nimalo laku utakmicu, očekujem da će sutrašnja biti još teža. Ipak, mi znamo naš cilj i znamo da do njega možemo doći samo uz maksimalnu borbu i čvrstu igru", kazao je Veličković.

Meč između Primorske i Partizana igra se u subotu od 18 sati.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.