Partizan ubedljiv protiv Cedevite

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljiv protiv Cedevite

Partizan preuzeo četvrtu poziciju na tabeli u Jadranskoj ligi, pošto je u Beogradu savladao Cedevitu sa 76:64. Pavlović 19 poena, Milosavljević deset.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Cedevitu sa 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20), u utakmici 16. kola Jadranske lige i trenutno preuzeli četvrto mesto na tabeli.
Najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ekipi Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 19 poena, Mihajlo Andrić dodao je 14, uz šut za tri poena 4/6, a kapiten Dragan Milosavljević 10 poena. Boris Dalo ubacio je osam poena, Nikola Milutinov šest, a Milan Mačvan četiri poena, uz 11 skokova i pet asistencija.
U ekipi Cedevite Miro Bilan bio je najefikasniji sa 20 poena i 12 skokova, a Luka Babić dodao je 14 poena.
Partizan je odigrao dobru, ali ne preterano lepu utakmicu u prepunom Pioniru, koju je kontrolisao od početka do kraja. Cedevita nije vodila ni u jednom trenutku.
Partizan je utakmicu počeo ozbiljno oslabljen neigranjem Milenka Tepića, koji je do sada pokrivao poziciju plejmejkera. To šampionu Srbije nije smetalo da odlično počne utakmicu.
Crno-beli su prilagodili tempo svom sastavu i kontrolisali meč.
Partizan je morao da se potrudi za svaki poen, ali je zato potpuno zatvorio svoj koš. Cedeviti je trebalo skoro sedam minuta da postigne prvi poen, i to iz penala Nemanje Gordića.
Domaći su vodili 14:1 i 16:2, a Cedevita je prvi koš iz igre dala u 10. minutu, kada je Gordić pogodio trojku. Zagrebačka ekipa je pogodila još jedan koš pred sam kraj prve četvrtine i na prvi mali odmor otišla sa devet poena zaostatka.
Partizan je menjao igrače koji su prenosili loptu, ali je manje-više sve vreme u prvom poluvremenu imao igru. Najviše su se crno-beli mučili bez Mačvana na terenu, koji je pred kraj prvog dela meča izašao zbog povrede ramena.
Cedevita je pred kraj prvih 20 minuta uspela da jednom priđe na sedam poena zaostatka, 19:12, ali je Partizan do kraja poluvremena vratio dvocifrenu prednost, najviše zahvaljujući dvema vezanim "trojkama" Pavlovića, koji je u tom delu igre postigao 12 poena.
Crno-beli su nastavili u sličnom ritmu i u drugom poluvremenu i stekao svoju najveću prednost, 46:28. Tada se, međutim, domaći tim "zapetljao" i počeo da greši, a Mačvanu i Đorđu Gagiću su dosuđene tehničke greške, tako da je Cedevita uspela da priđe na 49:40.
Trener Partizana Duško Vujošević napravio je nekoliko izmena i uspeo da zaustavi nalet Cedevite, pošto je domaći tim ponovo zaigrao odličnu odbranu i došao do 18 poena prednosti, 60:42.
Partizan je u poslednjoj četvrtini pokušavao da dostigne prednost Cedevite iz prvog meča, ali nije uspeo, iako su svi koji su ulazili u igru dali svoj doprinos.
Partizan je tako u hali Pionir, pred 7.000 gledalaca, ostvario devetu pobedu u ligi i uz sedam poraza trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli, koje vodi u plej-of.
Olimpija ima osam pobeda, a danas igra protiv Crvene zvezde, jedine neporažene ekipe trenutno u ligi. Cibona takođe ima osam pobeda, a sutra dočekuje Mega Leks, koji ima trijumf manje. Cedevita je ostala na trećem mestu, uz skor od 11 pobeda i pet poraza.
U sledećem kolu, u subotu, Partizan će na svom terenu igrati protiv Olimpije, a Cedevita dan kasnije u Valjevu protiv Metalca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.