ABA: Važna pobeda Partizana

Izvor: B92, 04.Jan.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Važna pobeda Partizana

Košarkaši Partizana NIS pobedili su Cedevitu 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20) u 16. kolu ABA lige u hali Pionir.

Ovo je bila veoma važna pobeda za crno-bele u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe. Partizan sada ima skor od devet pobeda i sedam poraza, dok Cedevita ima dve pobede više.

Ekipu Partizana u narednom kolu čeka još jedan važan meč, za šest dana će ugostiti Olimpiju koja se od 19 časova sastaje sa Crvenom zvezdom Telekom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Najefikasniji kod crno-belih bio je Pavlović sa 19 poena, odličnu partiju pružio je Andrić sa 14 poena (4/6 za tri), a dvocifren je bio i Milosavljević sa 10 koji je odigrao veoma dobro u odbrani. Mačvan je upisao četiri poena, ali i 11 skokova, dok su važne poene postigli i Dalo (8) i Milutinović (6).

Na drugoj strani Bilan je bio najbolji sa 20 poena i 12 skokova, Babić je dodao 14, a Pilepić 10.

Partizan je odigrao dobar meč pre svega u odbrani, Cedevita je u prvih osam-devet minuta meča postigla samo jedan poen. Crno-beli su imali problema u organizaciji napada, jer Milenko Tepić nije igrao zbog povrede. Tim Duška Vujoševića je od početka do kraja kontrolisao igru, uglavnom imao dvocifrenu prednost, iako su gosti iz Zagreba zapretili u nekoliko navrata.

Tok meča:

Partizan će biti oslabljen neigranjem Milenka Tepića koji ima problema sa leđima. Crno-beli su meč počeli petorkom Pavlović, Marinković, Milutinov, Milosavljević, Mačvan. Ulogu plejmejkera na početku meča preuzeo je mladi Marinković. Skoro dva minuta nije bilo poena na obe strane, a Pavlović postiže dvojku za vođstvo svoje ekipe. Dosta promašaja na obe strane, nove poene za Partizan postigao je Marinković, siguran za tri bio je Pavlović za 7:0, dok na drugoj strani promašuju Delaš, Pilepić i Bilan.

Posle skoro sedam minuta igre Cedevita je postigla prvi poen, jednom je sa penala bio precizan Gordić za 12:1. Partizan odlično igra u odbrani, ali u napadu to nije uspeo da materijalizuje na pravi način. Ipak, crno-beli uvećevaju svoju prednost preko Mačvana i Milutinovića - 16:2. Prve poene iz igre Cedevita postiže u poslednjem minutu prve četvrtine, precizan je bio Gordić za tri poena, a zatim se i Ukić upisuje u strelce za 16:7 i kraj prve četvrtine koja je završena u korist srpskog šampiona.

Cedevita bolje je počela drugu četvrtinu, postigla pet poena i tako nastavila seriju s kraja prvog dela igre. Ipak, Partizan se ponovo rezultatski "odlepio" i stigao do 12 poena prednosti pre svega zahvaljujući Andriću, a precizni su bili i Dalo i Gagić (26:14). Partizan ima problem sa visokim igračima, Milutinov i Gagić imaju po tri lične greške, dok se mačvan požalio na povredu ramena. Trojke za crno-bele postigli su Pavlović i Andrić, zatim je zakucao Milutinov i na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 39:24.

Crno-beli održavaju dvocifrenu prednost i u trećoj četvrtini. Milan Mačvan se vratio u igru, a dobio je tešku grešku. Slobodno bacanje nije iskoristio Pilepić. u mini-seriju je ušla Cedevita, posle nove tehničke Gagića koji je zbog pet faulova napustio igru, Pilepić je iskoristio slobodno bacanje, a zatim postigao trojku. Posle promašaja Andrića za tri poena Bilan postiže poene i smanjuje zaostatak na minus 10 (46:36).

Partizan je igrao nervozno, a gosti su to iskoristili i rezultatski se približili (49:40). Nalet Cedevite novim poenima prekida Pavlović, pa crno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost. Partizan je dobro odigrao u finišu treće četvrtine, pre svega zahvljujući Andriću i Milutinoviću, imao je i najvećih plus 18, a u poslednji period igre ulazi sa 16 poena prednosti (60:44.

U nastavku su Andrić i Dalo postigli važne poene i sprečili Cedeviti da se ponovo približi. Kod Zagrepčana je poene postizao Babić, ali Partizan i dalje ponovo radi odličan posao u odbrani. Cedevita je dobila poslednju deonicu 20:16, ali nije imala snage za preokret, pa Partizan upisuje važnu pobedu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.