Izvor: Politika, 05.Avg.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona: s Mitrovićem na Bugare

Trener „crno-belih” Vuk Rašović u večerašnjem revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.45 č) ulogu favorita prepušta Ludogorecu

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Partizana večeras od 20.45 časova dočekuju Ludogorec. Bugari u Humsku stižu s prednošću od 2:1 iz prvog duela u Razgradu, ali u redovima šestostrukog srpskog prvaka veruju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su kadri da ih eliminišu i nastave nadmetanje u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta, a ujedno obezbede i direktan plasman u Ligu Evropu.

Svesni su „crno-beli” da igrom kakvu su prikazali u mečevima sa Širakom i prvom s Ludogorecom nemaju čemu da se nadaju. I pred revanš prepuštaju ulogu favorita bugarskom šampionu.

– Dve godine igraju zajedno. Iskusni su. O finansijama i da ne pričamo. Imaju bogatog gazdu, koji može da kupi koga god hoće. S druge strane mi pravimo igrače. U procesu smo formiranja tima. Ipak, imamo aktivan rezultat i veliku želju. Videćemo, za šta je to dovoljno. Sve je otvoreno – izjavio je šef stručnog štaba Partizana Vuk Rašović.

Strateg „crno-belih” naglašava dobro raspoloženje fudbalera:

– Raduje pozitivna atmosfera među igračima. Igramo na našem terenu i učinićemo sve da uz pomoć navijača iznenadimo i prođemo dalje. Znamo koliko su puta navijači u bogatoj istoriji Partizana bili 12. igrač. Međutim, ne želimo da oni energijom nadmaše igrače na terenu. Igrači moraju da daju impuls publici.

Rašović nije želeo da priča o taktici, kao ni o izboru početne postave:

– Biće jedna promena sigurno, a ostale ćete videti na terenu. U svakom slučaju neće ih biti mnogo. Koncentrisani smo da napravimo igru i rezultat koji vodi dalje.

Smatra da pojedinac može da bljesne, ali da mora bude u službi tima. Za Milana Obradovića je rekao da može da igra i desnog beka i da je na toj poziciji igrao cele prošle sezone, dok je za Erika Đemba Đembu kazao:

– Niko ne može, pa ni ja, da izračuna procentualno koliko je on spreman. Dovoljno je iskusan da igra racionalno, da pravilno troši snagu i da bude onaj pravi.

Upitan kakav Ludogorec očekuje, odgovorio je:

– Isti kao u Razgradu. U prvenstvu su igrali sa „drugom” postavom. Odmarali su ekipu za duel s nama. Očekujem da igra isti tim kao u prvom meču. Ne verujem da će se braniti. Oni vole da igraju fudbal i zato mislim da će utakmica biti otvorena.

Na pitanje da li njegovi izabranici imaju samopouzdanja, kazao je:

– Sada im je lakše. Odigrali su jednu utakmicu i osetili kvalitet Ludogoreca.

Aleksandar Mitrović je izdržao kaznu od četiri utakmice zbog isključenja protiv Neftčija u Bakuu i nakon osvojene evropske titule s omladinskom reprezentacijom Srbije vraća se u tim. Vuk Rašović naglašava da je razgovarao s ovim mladim napadačem:

– Pričali smo o utakmici. Nama je ona najbitnija. Nije moje da odlučujem da li će Mitrović ostati ili otići. On zna šta je najbolje za njega i treba da se dogovori s čelnicima kluba.

O tome da li u timu, koju će igrati protiv Ludogoreca, ima mesta i za Šćepovića i za Mitrovića, kratko je rekao:

– Ima. Zašto da ne.

Revanš između Partizana i Ludogoreca sudiće Alan Keli iz Irske. Pomagaće mu Damijen Mek Grejt i Alen Linč, a četvrti arbitar biće Nil Dojl. Delegat Uefe je Balaš Makraj, dok je posmatrač suđenja Janis Cahilidis iz Grčke.

----------------------------------------------

„Jedva čekam da meč počne”

Sportski direktor Albert Nađ je uručio Aleksandru Mitroviću klupsku plaketu JSD „Partizan” i majicu s igračevim likom, kao priznanje za titulu evropskog prvaka koju je osvojio sa omladinskom reprezentacijom Srbije. Nađ je i poželeo mladom napadaču da što duže ostane u Humskoj i osvoji bar još dva trofeja.

– Ostvarili smo veliki uspeh na Evropskom prvenstvu. Ali, nema puno vremena za slavlje. Zahvaljujem se klubu na lepim poklonima. Okrenut sam ovoj utakmici, od koje očekujem da prođemo dalje. Atmosfera je fenomenalna, svi jedva čekamo da meč počne – rekao je naš „zlatni” omladinac Aleksandar Mitrović.

O novoj frizuri je kratko kazao:

– Ona stara mi je dosadila. Hteo sam da je promenim.

Nije želeo da obeća gol:

– Mi smo tim i nije bitno ko će da postigne pogodak. Najvažniji je uspeh Partizana.

----------------------------------------------

Deo prihoda košarkašima

Kao što je i najavljeno Fudbalski klub „Partizan” pomoći će Košarkaškom klubu „crno-belih”. U tu svrhu će i deo prihoda s večerašnje utakmice biti uplaćen košarkašima.

----------------------------------------------

Bugari trenirali u Humskoj

Fudbaleri Ludogoreca doputovali su u Beograd juče oko 14.30 časova. Smestili su se u hotelu „Holidej in”, a kao što pravila i nalažu jedini trening odradili su sinoć na glavnom terenu stadiona Partizana u vreme odigravanja utakmice.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 06.08.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

LŠ (kvalifikacije): Da li Partizan izlazi iz šume?

Izvor: Sportal.rs, 06.Avg.2013, 09:32

Fudbaleri Partizana u utorak uveče kroje svoju evropsku sudbinu za ovu sezonu. Eliminišu li Ludogorec crno-beli će se naći u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, i što je izuzetno važno, automatski će osigurati i učešće u Ligi Evrope - dakle, jesen u Evropi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.