Partizan u Podgorici – derbi kola ABA lige na TV B92

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 09:51

Partizan u Podgorici – derbi kola ABA lige na TV B92

Košarkaši Budućnosti dočekuju Partizan od 18:00 u meču 15. kola ABA lige, uz direktan prenos na TV B92.

Budućnost posle 11 odigranih utakmica ima devet pobeda i dva poraza i nalazi se na šestom mestu na tabeli.

Partizan posle 14 odigranih mečeva ima sedam pobeda i sedam poraza i na petom je mestu, jedno iznad današnjeg protivnika.

Budućnost je bila neporažena sve do 11. kola, kada su izgubili od Mege, a u prošlom kolu izgubili su od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Splta trojkom u poslednjoj sekundi.

Crnogorski tim nije poražen u ABA ligi kod kuće još od oktobra 2019. godine i meča sa Primorskom (80:83). Od tada imaju 13 vezanih pobeda u Podgorici u regionalnoj ligi.

Partizan je poslednji put savladao Budućnost u Podgorici 2014. godine.

Podgoričani i crno-beli sastali su se u Beogradu u drugom kolu, kada je Budućnost slavila posle produžetka rezultatom 101:99.

Obe ekipe ostvarile su ubedljive pobede na startu Top 16 faze Evrokupa.

Budućnost je savladala Burg (108:80), dok je Partizan bio bolji od Trenta (71:43).

Partizan je u prošlom kolu ABA lige poražen od Borca i već se nalazi u teškoj situaciji.

Šta Sašo Filipovski, trener Partizana, očekuje pred ovaj meč?

"Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica. Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve. Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi. Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta."

Njegov kolega Petar Mijović smatra da njegov tim mora da bude oprezan protiv Partizana.

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo. Značajna utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u dijelu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu."

Utakmica počinje u 18:00, uz direktan prenos na TV B92.

Meč možete pratiti i na B92.net putem našeg Lajv bloga.

ABA liga, 15. kolo

Subota

18:00 Budućnost – Partizan

20:00 Cibona – Mornar

Nedelja

17:00 Zadar – Mega

19:00 Igokea – Krka

Borac – Crvena zvezda odloženo

FMP – Split 96:92

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.