Partizan u Novom Sadu izborio finale

Izvor: TvojPortal.com, 30.Maj.2012, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Novom Sadu izborio finale

Izvor:pressonline.rs Košarkaši Partizana savladali su u Novom Sadu ekipu Vojvodine rezultatom 87:81 (20:25,17:19,20:17,30:20), što znači da su crno-beli drugom pobedom u polufinalnoj seriji izborili plasman u finale Superlige.Partizan je u prvoj utakmici ove dve ekipe, pre dva dana u Beogradu, pobedio sa 77:67.


Drugi finalista biće poznat u petak, kada će se u trećoj utakmici polufinala u Kragujevcu od 19.00 sastati Radnički i Crvena zvezda.Najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u ekipi Partizana bio je Milan Mačvan sa 17 poena, a sledili su ga Miroslav Raduljica sa 12 i Nemanja Bešović i Dragan Milosavljević sa po 11.
Jedan od junaka trijumfa crno-belih bio je i bek Danilo Anđušić, koji je postigao tri trojke iz četiri pokušaja u poslednjoj četvrtini utakmice i meč završio sa devet poena.
Vojvodinu su predvodili Slobodan Dunđerski i Radovan Marković sa po 14 poena.
Domaći košarkaši bolje su počeli meč i prvu četvrtinu završili sa prednošću od pet poena razlike. Crno-beli su potom na startu drugog perioda igre zaigrali agresivnije i serijom 6:0 došli do vođstva 26:25.
Novosađani su se, međutim, "vratili" u meč i kontrolisali utakmicu sve do početka poslednje četvrtine kada je Dušan Kecman trojkom ponovo doveo crno-bele u prednost.
Tada je usledila rezultatska "klackalica" koju je prekinuo Danilo Anđušić sa dve uzastopne trojke i doveo Partizan u prednost koju je
beogradski klub sačuvao do kraja utakmice i plasirao se u finale.
Košarkaši Partizana će ove sezone pokušati da po 11. put uzastopno postanu šampioni Srbije.

Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.