Izvor: RTS, 11.Apr.2021, 21:21

Partizan siguran protiv Radničkog

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša sa 2:0 u meču 31. kola Linglong Superlige Srbije.
Crno-beli su bili rešeni da osvoje tri boda i stigli su do cilja. Napadali su, stvarali šanse, promašili nekoliko stopostotnih. Ipak, uspeli su u finišu prvog poluvremena da realizuju inicijativu i stignu do prednosti. Nastavio je Partizan da opseda gol protivnika, postigne još jedan gol i overi zasluženi trijumf, koji je mogao da bude i ubedljiviji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Partizan je od samog starta krenuo silovito, stvarao je šanse, ali je izostala realizacija. Crno-beli su bukvalno opsedali gol Radničkog, ali poslednja prepreka golman Kojić je briljirao na golu, njegova mreža je delovala začarano.
Redom su svoje idealne šanse propustili Ostojić, Holander i Vujačić. Delovalo je neverovatno kako crno-beli nisu stigli do prednosti.
Umalo je usledila kazna, ali je odbrana Partizana posle pokušaja Živkovića i Đuričkovića bila na mestu i odbila njihove pokušaje.
Nastavak je doneo još veću inicijativu domaćina, ali je Kojić bio na visini zadatka. Beležimo i jedan pokušaj Asana glavom sa oko pet metara, ali je golman Radničkog uspeo da odbije loptu u korner.
Kada se očekivalo da će Radnički odoleti protivniku, domaćin je poveo. Igrao se 43. minut. Holander je krenuo ka golu usledio je duel sa Stankovićem koji se potom sudario sa svojim golmanom. Kojić je ostao na zemlji. Lopta je stigla do Asana koji je proseđuje u praznu mrežu.
Nastavio je Partizan da napada i u drugom poluvremenu. Svoju inicijativu crno-beli su krunisali u 58. minutu. Jojić je pronašao Holandera na ivici šesnaesterca malo udesno, ovaj je nakon koraka preciznim udarcem pogodio suprotni ugao gola Kojića.
Crno-beli nisu prekinuli sa napadima. Nastavili su da stvaraju prilike. Radnički je pokušao da deluje nešto konkretnije u nastavku, stvorile su Nišlije nekoliko polušansi, ali nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave raspoloženom protivniku.
Partizan je mogao i do ubeljivije prednosti, ali pre svih Natko i Urošević nisu uspeli da savladaju odličnog Kojića.
Ovako je protekao meč. 
Superliga, 31. kolo:
Subota:
Čukarički - TSC 0:0
Mladost - Spartak 1:0
Voždovac - Proleter 1:1
Nedelja:
Javor - Crvena zvezda 1:5
Partizan - Radnički Niš 2:0
Ponedeljak:
16.00 Inđija - Bačka (16 sati),
16.00 Radnik - Metalac,
16.00 Napredak - Mačva,
16.00 Rad - Novi Pazar,
18.00 Vojvodina - Zlatibor
Tabela:
Crvena zvezda 89
Partizan 77
Čukarički 62
Vojvodina 60
Radnik 48
Spartak 47
TSC 46
Proleter 43
Mladost 42
Radnički Niš 38
Voždovac 38
Metalac 38
Javor 37
Novi Pazar 36
Rad 33
Napredak 32
Inđija 30
Zlatibor 22
Mačva 21
Bačka 16
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crno-beli pucali 20 puta: Moramo da rešavamo neke situacije

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021

Trener Partizana Aleksandar Stanojević zadovoljan pobedom nad Radničkim, ne i realizacijom..Zvanična statistika identifikovala je čak 20 udaraca ka Miloradu Kojiću. Iza leđa mladog – i u nedeljnom okršaju vrlo dobrog – golmana Radničkog završila su samo dva...I to posle šuteva Takume Asana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.