Partizan siguran na debiju Stanojevića, slavlje Inđije, poraz TSC-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2020, 23:09

Partizan siguran na debiju Stanojevića, slavlje Inđije, poraz TSC-a

Fudbaleri Partizana su kao domaćini savladali ekipu Rada sa 3:0, u meču sedmog kola Superlige Srbije. Partizan je do trijumfa došao golovima Stevanovića, Sadika i autogolom Stojsavljevića.

Stanojević je i u drugom mandatu upisao debitansku pobedu upravo protiv ekipe Rada.

Partizan je rutinski odradio posao i opravdao ulogu favorita, a utisak je da je pobeda mogla biti i ubedljivija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Domaća ekipa od starta je nametnula svoj ritam, stekla kontrolu nad posedom i tempom i polako ali sigurno, nagovestila kakav se epilog očekuje od ovog susreta.

Rad se držao dobrih pola sata, uspevao da odoli naletima rivala, bude disciplinovan, ali potom na veoma nesrećni način primi prvi gol.

Nakon centaršuta Stevanovića u 31. minutu, Marković je glavom pokušao da progira Sadika, činilo se da ta lopta neće moći da dođe do napadača Partizana, ali ju je Stojsavljević smestio u svoju mrežu.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije menjao, pa je Partizan na pauzu otišao sa minimalnom prednošću.

Na samom startu drugog dela meča desio se ključni momenat susreta. Đorić je u 47. minutu sprečio kontru Partizana, tako što je sapleo Sadika, a sudija Piper dodelio mu je direktan crveni karton.

Od tog momenta Rad se u potpunosti okrenuo defanzivi, veoma teško i retko dolazio do lopte i bilo je pitanje kada će Partizan povećati prednost.

To se desilo samo četiri minuta kasnije. Potez utakmice napravio je mladi Filip Stevanović, koji je prelepim golom povisio na 2:0.

U nastavku meča igralo se u znatno slabijem ritmu, Partizan jeste dominirao posedom i stvarao šanse, ali ne onoliko koliko se očekivalo.

To je i jedna jedina zamerka izabranicima Aleksandra Stanojevića, koji su ponovo kuburili sa realizacijom. U nekoliko navrata Asano, Matić, Sadik i Urošević imali su šanse za gol.

Tačka na meč stavljena je u 81. minutu. Busnić je u svom šesnaestercu oborio Asana, nakon čega je Piper pokazao na belu tačku. Siguran u izvođenju jedanaesterca bio je Umar Sadik, koji je postavio konačnih 3:0.

Ubedljiva pobeda Voždovca, slavlje Inđije i Radničkog u gostima

Fudbaleri Voždovca savladali su na svom stadionu ekpi Metalca sa ubedljivih 4:0. Pobede u subotnjim mečevima sedmog kola Superlige Srbije upisali su još i Radnički iz Niša i Inđija.

"Zmajevi" su do trećeg trijumfa u sezoni stigli na ubedljiv način.

Tri gola u prvom poluvremenu postigli su Putinčanin, Pantović i Ajdinović, da bi golom u drugom poluvremenu, Nišić postavio konačan rezulat.

Trijumfom nad Metalcem na "Krovu", Voždovac je stigao do desetog boda u sezoni, dok je tim iz Gornjeg Milanovca ostao na brojci od osam bodova.

Inđija je golovima Ilića i Purtića slavila na gostovanju u Surdulici protiv Radnika sa 2:0.

Pobedu u gostima upisao je i niški Radnički, savladavši TSC sa 3:1, dok su Spartak i Novi Pazar odigrali nerešeno 1:1.

Superliga Srbije, sedmo kolo:

Petak:

Čukarički - Crvena zvezda 1:3

Subota:

Voždovac - Metalac 4:0

Spartak - Novi Pazar 1:1

TSC - Radnički Niš 1:3

Radnik - Inđija 0:2

Partizan - Rad 3:0

Nedelja:

Javor - Vojvodina

Mladost - Bačka

Napredak - Zlatibor

Proleter - Mačva

Tabela: Crvena zvezda 21, Spartak 16, Partizan 15, Radnički 15, Čukarički 14, Vojvodina 14, Mladost 12, Voždovac 10, Javor 9, Inđija 9, Proleter 8, TSC 8, Metalac 8, Novi Pazar 6, Bačka 5, Radnik 4, Mačva 4, Zlatibor 4, Napredak 3, Rad 3.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.