Partizan protiv BATE Borisova za mesto u eliti!

Izvor: RTS, 07.Avg.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan protiv BATE Borisova za mesto u eliti!

Fudbaleri Partizana u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igraće protiv BATE Borisova, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Crno-beli će gostovati u Belorusiji 18. ili 19. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Vojvodina protiv Viktorije Plzenj u plej-ofu za Ligu Evrope.

Bate je aktuelni šampion Belorusije, čiji je najuspešniji klub sa 11 šampionskih titula, dva Kupa i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Superkupa.
Klub igra na Borisov areni, kapaciteta nešto više od 13.000 sedišta, a stadion je otvoren prošle godine.
Ekipu predvodi trener Aleksandar Jermakovič, a u timu su dvojica srpskih fudbalera, bivši igrač Crvene zvezde Filip Mladenović i nekadašnji bek Mladosti iz Lučana Nemanja Milunović, kao i crnogorski fudbaler i bivši igrač OFK Beograda Nemanja Nikolić.
Partizan će pokušati treći put u klupskoj istoriji da izbori plasman u Ligu šampiona, posle 2003. i 2010. godine, dok je BATE do sada četiri puta igrao u grupnoj fazi tog takmičenja.
Partizan će u prvoj utakmici igrati u Belorusiji.
Prve utakmice su na programu 18. i 19. avgusta, a revanši će se igrati sedam dana kasnije. Pobednici plej-ofa igraće u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja, a poraženi u grupnoj fazi Lige Evrope.
Parovi plej-ofa za Ligu šampiona:
Staza šampiona: Astana – Apoel, Skenderberg – Dinamo Zagreb, Seltik – Malme, Bazel – Makabi Tel Aviv, BATE Borisov – Partizan.
Staza pratilaca: Lacio – Bajer Leverkuzen, Mančester junajted – Klub Briž, Sporting Lisabon – CSKA Moskva, Rapid Beč – Šahtjor, Valensija – Monako.
Pobednici dvomeča plasiraće će se u Ligu šampiona, dok će poraženi igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.
Ovako je protekao žreb:
13.11 – Vojvodina će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati protiv Viktorije iz Plzenja.
12.16 – Svoje mesto među elitom pokušaće da nađu i bolji iz duela Lacio – Leverkuzen, Mančester junajted – Briž, Sporting – CSKA Moskva, Rapid – Šahtjor i Valensija – Monako.
12.11 – Partizan će se u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igrati protiv BATE Borisova. u ostalim mečevima sastaće se Astana – Apoel, Skenderbeg–  Dinamo Zagreb, Seltik – Malme i Bazel – Makabi Tel Aviv.
12.03 – U Nionu počelo žrebanje. Uskoro će biti poznat protivnik Partizana u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

(VIDEO) PARTIZANOV RIVAL DOVEO MEGA POJAČANJE: Bivši igrač Barselone u BATE Borisovu

Izvor: Kurir, 07.Avg.2015

U ekipu iz Borisova vratio se Aleksandar Hleb, koji je karijeru gradio širom Evrope..Rival Partizana u plej-ofu za Ligu šampiona BATE Borisov doveo je mega pojačanje. Tim Aleksandra Jermakoviča pojačao je njegov imenjak Hleb...Aleksandar Hleb je 34-godišnji ofanzivni vezista koji je u prethodnoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.