Partizan prošao kroz novu dramu, još jednom sprečena diskvalifikacija iz Evrope!

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prošao kroz novu dramu, još jednom sprečena diskvalifikacija iz Evrope!

U Humskoj ogorčeni na disciplince iz UEFA, morali da im drže lekcije iz istorije?!

Svašta se u Humskoj dešavalo u proteklom periodu, a ono što je posebno zanimljivo, ali i dramatično, jeste da je uprava crno-belih, zahvaljujući svom pravnom timu, ove godine DVA PUTA uspela da spreči nameru UEFA da Partizan diskvalifikuje iz Evrope.

Znate već šta se dešavalo tokom proleća, UEFA je najpre izrekla diskvalifikaciju kluba iz Humske, ali je njihova žalba >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Sudu u Lozani urodila plodom, pa ovog leta ipak gledamo crno-bele u kvalifikacijama za evro-takmičenja.

Međutim, iako je Partizan odigrao tek dva kruga kvalifikacija, navijači crno-belih su svojim ponašanjem protiv Budućnosti i Olimpijakosa uspeli da naprave nove probleme svom klubu i doveli ga na ivicu diskvalifikacije.

Sve je bilo spremno za takvu odluku, ali je ona preinačena, prema rečima potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića, pa će crno-beli biti ''samo'' novčano kažnjeni, uz prazne tribine u naredne dve evropske utakmice u Humskoj.

''Predlog inspektora UEFA je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenja! Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha. A, inicijalni predlog je bio da budemo isključeni'', izjavio je Vuletić za ''Informer''.

On je kritikovao ponašanje inspektora UEFA u ovom slučaju, pa su ljudi iz Humske morali da objašnjavaju nadležnima u Evropskoj kući fudbala i određene istorijske detalje.

''On je, izgleda, koristio samo građu gugla, američkog Stejt departmenta i Kongresa, Evropskog parlamenta... Jednostrani pogled u kojem se inspektoru čini da je potpuno irelevantno da li je neko lice osuđeno ili optuženo ukazuje na lični, subjektivni, jednostrani, rekao bih i tendenciozni nastup inspektora, koji je predložio ovakvu kaznu za Partizan.

Uspeli smo da objasnimo, na neki način, šta znači za Srbiju Crna Gora, odnosno srpska Sparta i da objasnimo da je Srbija u Drugom svetskom ratu za razliku od drugih zemalja, u okruženju pre svega, imala dva oslobodilačka pokreta, od kojih je onaj prvi, kojem je pripadao Pavle Đurišić, ujedno i prvi gerilski oslobodilački pokret u Evropi'', objašnjava Vuletić i podseća da su Hrvati svojevremeno bili samo novčano kažnjeni zbog utisnutog kukastog krsta na terenu Poljuda.

''Ako to nije rasizam, ne znam šta je'', pita se Vuletić.

Ali, bilo je još problema, između ostalog i zbog zasteve duginih boja na tribinama stadiona u Humskoj tokom meča sa Olimpijakosom. Vuletić ni tu ne vidi razlog za kaznu, a svoj stav je obrazložio na neobičan način.

''Duboko držimo da navijači Partizana nisu poslali nikakvu homofobičnu niti ksenofobičnu poruku.

Ako pođemo od pretpostavke da su oni okarakterisali oba kluba, Crvenu zvezdu i Olimpijakos kao gej klubove, pa šta je to problem? U čemu se iskazuje problem ukoliko su neki klubovi 'gej-frendli' klubovi, recimo? Ili imaju navijače koji su gej.

Da li onda nama inspektor šalje poruku kako je gej biti nešto loše. S druge strane, tvrdi da mi šaljemo homofobične poruke. Inspektor ih šalje, ne mi. Zastava duginih boja je zastava kojom se oni ponose.

To je zastava koja se nalazi na svakoj gej šetnji. Da li to znači da svaki učesnik gej parade sam sebe diskriminiše kad vijori njome? Reč je o pravu sile, a ne sili prava. To je katastrofalno'',
poručio je Vuletić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.