Partizan prokockao prednost u Bugarskoj: Brige umesto radosti

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prokockao prednost u Bugarskoj: Brige umesto radosti

Crno-beli vodili, ali izgubili u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca (1:2).

 Brige za trenera Vuka Rašovića i njegove izabranike pred revanš u Beogradu  

Držali su Bugare u šaci, a sada imaju probleme! Fudbaleri Partizana su za 13 (očigledno baksuznih) minuta prokockali sjajnu priliku da se primaknu poslednjem kolu kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ligu šampiona. Činilo se početkom drugog poluvremena meča u Razgradu da su razgrnuli prepreke ka narednoj etapi, ali su samo zahvaljujući sopstvenim greškama u još neuigranoj i prinudno renoviranoj odbrani dozvolili Ludogorecu da u Beograd ponese zaslužen gol prednosti - 2:1 (0:0).

 

Bugarski predstavnik je pokazao da je sjajno napadački orijantisan i psihički stabilan tim, dok izabranicima Vuka Rašovića predstoji jednako težak rad na poboljšanju mentalne snage i taktičkih detalja, jer ako budu ponovili još jednu partiju u kojoj se ne zna gde više škripi teško da će obezbediti još najmanje osam evropskih utakmica do zime.

 

Crno-beli su prvo poluvremene potrošili na improvizovane reakcije u napadu i uglavnom trezvene odluke u odbrani (nekoliko ispada prošlo nekažnjeno), da bi početkom nastavka stekli prednost iz prve smislene akacije. Saša Marković je započeo napad oduzetom loptom na polovini protivnika, uposlio Ninkovića, on produžio do Marka Šćepovića i kad se očekivalo da reprezentativni napadač proigra Grbića na levoj strani, usledio je pas u šesnaesterac, gde je nespretnu reakciju Marselinja zadnji bezni Partizana iskoristio da u padu prevari golmana Stojanova i gostima donese vođstvo - 1:0.

 

Umesto da stanu na loptu, umrtve igru i zaprete još koji put iz kontre (Šćepović i Ninković, doduše, jedini u tome i pokušavali), Rašovićevi puleni su dozvolili protivniku da se razmahne i brzo nadomesti sve propuste u ofanzivi iz prvih 45 minuta. Koliko je Ludogorec opasan po bokovima najbolje se videlo u 54. minutu, Ivan Stojanov je "zavrnuo" loptu sa desne strane, Aksentijević zakasnio da markira Marselinja, a brazilski ofanzivac se šutem iz prve iskupio za grešku kod gola Paritzana - 1:1.

 

Povijala se odbrana Partizana i kada je za to imala razloga, a još više kad nije, pa je najpre Ivan Ivanov u 53. minutu zaustavio loptu u kazneom prostoru (ostala je dilema da li rukom ili grudima), ali je zato na isteku sata igre naparavio kardinalnu grešku, nezainteresovano gledao kako lopta putuje nekoliko sekundi, preko kompletne odbrane, zaboravio da se vrati, ataj njegov, ali i kiks ostalih defanzivaca, iskoristio je Aleksandrov da na 20 metara preskoči istrčalog Lukača i užasnu reakciju Partizanove odbrane iskoristio za preokret - 1:2.

 

Do kraja meča, crno-beli su imali samo priliku preko Šćepovića (slab udarac u nadokandi vremena), ali su bili izuzetno nervozni, o čemu svedoči podatak da su zaradili šest žutih kartona, a Miloš Jojić je zbog druge javne opomene pet minuta pre kraja morao u svlačionicu. Zato će Partizan bez njega i u prošlom meču isključenog Vladimira Volkova morati u utorak da juri zaostatak za plasman u završno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Jedna od retkih svetlih tačaka u timu iz Humske ponovo je bio Milan Lukač, opet je imao nekoliko fantastičnih intervencija, od kojih je ona u nadokandu spasila Partizan težeg poraza.

 

 

LUDOGOREC - PARTIZAN 2:1 (0:0)

 

LUDOGOREC: V. Stojanov – Žunior, Barte, Moci, Minev – Đakov, Marselinjo (od 90+2 Meia), Zlatinski – Abalo (od 58. Aleksandrov), I. Stojanov, Bezjak (od 81. Espinjo). Trener: Stojčo Stoev.

PARTIZAN: Lukač – Aksentijević, Obradović, Ivanov, Gulan – Marković, Saša Ilić (od 82. Kojić) – Jojić, Ninković (od 65. Đemba Đemba), Grbić (od 59. Malbašić) – Šćepović. Trener: Vuk Rašović.

 

STRELCI: Marselinjo u 54. i Aleksandrov u 67. za Ludogorec, a Saša Marković u 49. minutu za Partizan. STADION: Ludogorec arena. GLEDALACA: 8000. SUDIJA: Mihail Kukulakis (Grčka). ŽUTI KARTONI: Moci, Minev, Žunior, Espinjo (Ludogorec), Saša Marković, Saša Ilić, Šćepović, Jojić, Đemba Đemba, Ivanov (Partizan). CRVENI KARTON: Jojić (Partizan) u 85. minutu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Partizan prokockao prednost u Bugarskoj: Brige umesto radosti

Izvor: Dzungla.org, 31.Jul.2013

Crno-beli vodili, ali izgubili u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca (1:2). . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.